Efter Coronapandemiens indtog var der en række museer landet over, der holdt vejret efter den tvungne nedlukning tidligere på året. Uvisheden om hvordan sommerens turisme ville arte sig skabte bekymring om, hvor mange museumsgæster man ville kunne tiltrække over sommeren. Denne bekymring blev heldigvis manet til jorden, og hos Nordjyllands Kystmuseum glæder man sig over en historisk publikumsvækst på 78 % i juli måned med fremgang på alle museumsafdelinger i Skagen, Frederikshavn og Sæby.

Starten på 2020 blev ikke just et drømmescenarie for Nordjyllands Kystmuseum, da Corona -pandemien med ét ramte Danmark. Lige op til forårets mange helligdage, hvor mange danskere holder ferie og går på museum, måtte Kystmuseet lukke ned og sende medarbejderne hjem i en uvis periode. Da Kystmuseet endelig kunne åbne igen med en række Corona foranstaltninger var der bekymring for hvordan sommerens turisme ville arte sig, og om man ville kunne indhente den tabte indtjening.

Til alt held blev denne bekymring manet i jorden da de danske sommergæster strømmede til Nordjylland og til Kystmuseets afdelinger i Skagen, Frederikshavn og Sæby i juli måned. Her har man samlet set haft en historisk publikumsvækst på 78%. Den flotte fremgang skaber stor begejstring hos Maria Groes Eldh, Salgs- og Marketingchef for Nordjyllands Kystmuseum:

”Jeg er enormt glad og stolt over at vi efter forårets lukkeperiode nu har formået at tiltrække så mange gæster hen over sommeren. Selvom der har været mange sommergæster i Nordjylland, så skal fremgangen også tilskrives, at vi har skabt større synlighed om Nordjyllands Kystmuseum gennem en målrettet og strategisk markedsføring. Hertil kommer en række nye tiltag, som Kystmuseet har lanceret for at optimere museumsoplevelsen for børn og voksne. Det er ikke vores indtryk, at den halverede entrépris har været udslagsgivende for fremgangen. Flertallet af gæsterne var faktisk ikke vidende om rabatten, så de havde sandsynligvis besøgt Kystmuseets afdelinger under alle omstændigheder. Det er meget glædeligt og giver os forhåbninger om endnu en flot sommersæson til næste år”, slutter Maria Groes Eldh.

I Skagen har Nordjyllands Kystmuseum også haft en flot fremgang af gæster i juli måned i forhold til 2019. I 2020 var der således 3.252 gæster, som besøgte Kystmuseet i Skagen mod 2.453 i 2019. Det er en vækst på 33 %.

I Sæby har Nordjyllands Kystmuseum haft en forrygende fremgang af gæster i juli måned i forhold til 2019. I 2020 var der 1.033 sommergæster, som besøgte Kystmuseet Sæby mod 170 i 2019. Det er en vækst på 508 %.

Fremgangen skyldes blandt andet, at Kystmuseet som noget nyt har haft åbent alle ugens dage fra kl. 13-16. Herudover har Kystmuseet i Sæby tilbudt flere aktiviteter for museets gæster i form af guidede omvisninger og formidling for børn i den gamle skolestue. Den opgraderede museumsbutik og nye minicafé er også blevet taget godt imod.

I Frederikshavn har Nordjyllands Kystmuseum haft en forrygende fremgang af gæster på Kystmuseet Bangsbo og Kystmuseet Bangsbo Fort i juli måned i forhold til 2019.

I 2020 var der 4.990 gæster, som besøgte Kystmuseet Bangsbo mod 3.015 i 2019. Det er en vækst på 65 %. På Kystmuseet Bangsbo Fort har man ligeledes haft fuld damp på alle kedler: 7.517 glade sommergæster var på besøg i 2020 mod 3.819 i 2019. Det giver en vækst på 97%.

Fremgangen har skabt særdeles megen travlhed for personalet hen over sommeren. De mange museumsgæster har blandt andet været begejstrede for de ugentlige omvisninger samt for de populære aktivitetsdage på Bangsbo Fort. På Kystmuseet Bangsbo benyttede mange af museets gæster sig af den nye minicafé, og Museumsværten sørgede for levende formidling krydret med spændende anekdoter og fortællinger.

Selvom sommerens hektiske periode nu klinger af, så kan man glæde sig til flere spændende oplevelser på Kystmuseets afdelinger i sensommeren og efteråret. Her tilbyder Kystmuseet blandt andet en række spændende foredrag på Bangsbo og andre nye aktiviteter, som man kan læse mere om på www.kystmuseet.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...