Påskelørdagsmenuen står på sprød og veleksekveret jazz

SKAGEN: Påskelørdag 20. april kl. 12 inviterer Kappelborg indenfor til frokostjazz med Danmarks førende mandlige jazzvokalist og crooner, saxofonisten Mads Mathias i godt selskab med de tre dygtige danske jazzmusikere Janus Templeton, Regin Fuhlendorf og Martin Schack.

- Det er en unik mulighed for at opleve Danmarks mest fremstormende mandlige crooner, lyder det fra kulturhuset, hvor man glæder sig over muligheden for at præsentere Mads Mathias for det nordjyske publikum.

- Mads Mathias har spillet og sunget med flere af de store, og vi har fulgt Mads længe, så vi har høje forventninger til koncerten. Hans charmerende sangstemme, ved vi, trækker store smil blandt tilhørerne, og hans store musikalitet og uslebne gadedrengestil er vi selv ret vilde med, siger de.

Som singer/songwriter og saxofonist har Mads Mathias med sin karismatiske optræden og sine kreative og originale sange erobret såvel danske som internationale musikhjerter de seneste år.

I 2016 åbnede han således London Jazz festival sammen med Seal og Angelique Kidjo med så stor succes, at han efterfølgende optrådte i det legendariske Royal Albert Hall i forbindelse med BBC Proms. Noget meget få danske jazzmusikere tidligere har oplevet.

Mads Mathias er opvokset delvist i Tanzania og i fødebyen Silkeborg i et hjem med klaver og 34 andre instrumenter, som han startede med at udforske, da han var på kravle-stadiet.

Saxofonen blev hovedinstrumentet i 11-års alderen, og han blev i en tidlig alder en del af det jyske jazzmiljø. Her spillede han med folk som Finn Odderskov og Hans Brockstedt, der tog ham under sine vinger.

Som 17-årig var Mads Mathias imidlertid ude for en trafikulykke, hvor han skadede sin hånd og mistede tre fingre. Han havde på daværende tidspunkt spillet saxofon i 6 år og havde udsigt til en karriere inden for musikken, men turde ikke tro på, at han kom til at spille igen.

Da der var en del jobs, som allerede var booket, begyndte han at synge i stedet.

Efter genoptræning kom han dog til at spille igen, og han optræder i dag både som saxofonist, sanger, pianist og trompetist. Han har bidraget til adskillige pladeudgivelser, men er især en hyppigt anvendt livemusiker, og har spillet med navne som Leroy Jones (USA), Anne Linnet, Alphabeat, Sinne Eeg, Billy Cross, Thomas Buttenschøn, Martin Hall og Karen Mukupa. Som sanger optræder Mads Mathias udover egne orkestre med DR Big Bandet, Tivoli Bigband og Six City Stompers.

Danish Music Award

I 2012 udgave Mads Mathias debutsoloalbummet ”Free Falling”, som skaffede ham en Danish Music Award for ’Årets Nye Navn’, en ’Honourable Mention Award’ ved en af verdens største sangskriverkonkurrencer, flere solistpriser, anmelderroser og airplay på P1, P4, P8 JAZZ. Det danske musikmagasin GAFFA gav albummet fire stjerner, og beskrev Mads Mathias, som en ung dansk crooner, der med debutalbummet sender tankerne i retningen af verdensstjernen Michael Bublé.

Publikum kan glæde sig til en unik jazzoplevelse på internationalt niveau.

Som altid til Frokost Jazz serverer Kappelborg i samarbejde med Iscaféen Skagen en lille lækker buffet inden koncerten. Buffeten og en snaps her til er inkluderet i prisen.

Sæsonen for Frokostjazz arrangementer på Kappelborg lakker med denne koncert mod enden. Lørdag d. 25. maj er sæsonens sidste frokostjazz. Her kan publikum glæde sig til mødet med den amerikanske sanger og crooner Ben Chawes, som sammen med sit band runder sæsonen af med manér.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...