Det har været en hektisk uge for Pernille Thomsen, ejer af frisørsalonen Tryllespejlet i Aalbæk.

Efter myndighederne har tilladt åbningen af de liberale erhverv, herunder frisørerne, har forberedelserne til at starte op været lidt kaotiske.

- Da beskeden kom med at vi måtte åbne igen, startede min telefon fredag morgen kl. 6.20 med bestillinger, for nu ville alle klippes, fortæller Pernille Thomsen. Så vi var under pres fra starten, men glade for at vi kunne kom i gang i salonen.

- Men vi kunne ikke åbne op for bookinger, idet vi ikke havde modtaget retningslinjer fra myndighederne. Måtte vi farve hår, lave bryn og vipper, hvor meget personale på arbejde og hvordan skulle vi forholde os til afstand? Det fik vi svar på i løbet af søndagen, hvor vi fik det på skrift, siger Pernille Thomsen.

Derefter åbnede Tryllespejlet med telefonbookningen og mandag formiddag, var de første kunder i frisørstolen. Der kom så mange bookinger, at den første ledige tid nu er omkring den 20. maj.

- Vi skal så vidt det er muligt, have 2 meter mellem kunderne og alt værktøjet vi bruger skal sprittes af efter hver kunde, oplyser Pernille. Vores kapper til kunderne skal vaskes efter hver kunde, så vi vasker konstant.

Kunderne skal spritte hænder og må selvfølgelig ikke komme i salonen hvis de er syge. Vi har arbejdet en hverdags rutine op, hvor vi også spritter dørhåndtag og berøringsflader af.

- Vi har ændret vores arbejdstider, så personalet ikke er på arbejde på en gang. Vi arbejder heller ikke uden tidsbestilling, som vi plejer om fredagen. Der er blevet mere ekstra arbejde med de restriktioner og det betyder færre kunder hver dag, ca. 20 % færre. Det er ok at arbejde med reglerne, fortæller Pernille, men håber ikke at det varer året ud.

Pernille synes at det værste var ventetiden med den usikkerhed om hvor lang tid nedlukningen ville tage. Var det 14 dage, 1 måned eller flere måneder. Men hun synes at beslutningen om at myndighederne lukkede ned egentlig var på sin plads.

- Vi har ikke været bekymret om, at salonen ikke ville overleve, fortæller Pernille Thomsen, for jeg vidste, den dag vi fik lov at åbne, vil vi få forrygende travlt. Det vil vi kunne indhente i længden.

Pernille Thomsen kan berolige alle sine kunder, Tryllespejlet eksisterer også om 1 år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...