Der bliver masser af nyt liv og krudtrøg ved Krudttårnet i Frederikshavn gennem 40 forhåbentligt varme sommerdage

KOMMUNEN: Intet mindre end 40 dage med oplevelser for hele familien, er det der venter Frederikshavns gæster og den lokale befolkning, når der snart søsættes et helt nyt flagskib, med afsæt i byens fortælling om den dansk-norske søhelt Tordenskiold og masser af nye oplevelser ved den ældste bygning, Krudttårnet.

- De nye tider kræver ny iderigdom hos alle kulturaktører - og her hos os, har vi valgt at vende situationen til noget positivt, så når nu Tordenskiold selv pludselig er løsnet fra sin egen festivals 22 års vante rammer og præmisser, hvorfor så ikke også slippe vores egen indre Tordenskiold fri og afprøve noget helt nyt, siger Jan Michael Madsen fra Krudttårnet, som Fonden Tordenskiold driver.

Fonden søsatte allerede i april en ny plan efter nedlukningen af festivaler og markeder, og planen fik titlen:

Fra en tredages stor festival - til 40 dage med små “store” oplevelser.

- Det afspejler meget godt hvad det er for en ny type aktiviteter, vi i denne sommer skal levere i et Nordjylland med mange danske besøgende samt de udlændinge som kommer, , siger Jan Michael Madsen.

Og på baggrund af en ihærdig indsats sammen med mange af Fondens frivillige, og en solid opbakning fra en række erhvervsvirksomheder, slås fæstningsportene op til en sommer med masser af både lærerige og flotte oplevelser ved Krudttårnet.

. Vi præsenterer nemlig for første gang et hel-sommer program fra den 1. juli til den 9. august, hver dag fra kl. 11-15 og igen om aftenen kl. 19-21, siger Jan Michael Madsen.

I hele tidsrummet kører der et basisprogram, men fra uge til uge vil aktiviteterne og tilbuddene ændre sig i både antal og art.

Det bliver et meget bredt program med alt lige fra kanonskydebane for børnene - ganske ufarligt for det er helt uden krudt- hvor kanonerne kan affyres mod en svensk fregat, til skattejagt med afsæt i tiden hvor Tordenskiold spillede en helt afgørende rolle for forsvaret af Fladstrand, som Frederikshavn dengang hed.

- Imodsætning til mange andre festivaler udgør vores frivillige jo langt hen ad vejen selv indholdet i vores normale festivalprogram, og det er blandt andet det, vi nu breder ud og forfiner med aktiviteter hver eneste dag sommeren igennem, siger Jan Michael Madsen.

Den indhegnede plads ved Krudttårnet bliver en oase med historiske aktiviteter til børnene og denne plads vil alle dage og aftener genlyde af leg, musik og sang.

- Og kanonsalutter når Krudttårnet hver aften kl. 20.00 skyder “solen ned”, siger Jan Michael Madsen.

Der bliver også siddende udendørs musikalsk underholdning, når Morten Nordheim og Jan Michael Madsen hver torsdag letter anker ved siden af tårnet, og tager publikum med på en rejse gennem Tordenskiolds liv og Store Nordiske Krig.

På disse koncertaftener vil Krudttårnspladsen i øvrigt også tilbyde både stegte tørrede jyder og grillpølser, så man behøver ikke at gå hverken tørstig eller sulten fra koncerten.

- Ud over det ret hektiske program gennem de 40 dage, arbejder vi på et særligt clou til midten af juli, siger Jan Michael Madsen, der dog først senere vil løfte sløret for, hvad det vil indebære fra 17. juli til 26. juli.

Men helt specielt bliver det. Det lover han.

Alle aktiviteter i forbindelse med Sommer ved Krudttårnet, bliver afviklet under hensyntagen til covid-19 retningslinier og myndighedernes anvisninger.

Der vil på området blive oplyst om afstands orhold, hygiejne og der vil blive skiltet på både dansk, engelsk og tysk.

Se det store flotte sommerprogram på www.krudttaarnet.dk hvor man kan følge med i hvad der skal ske uge for uge ved Krudttårnet i Frederikshavn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...