Vi er udvalg til at gå forrest i udviklingen af det kommende årtis klimaplaner

KOMMUNEN: Sammen med de mest klimaambitiøse byer i verden skal Frederikshavn Kommune i projektet DK2020 gå forrest i udviklingen af næste generations klimahandleplaner.

Målet er at samle de bedste løsninger fra Frederikshavn, Danmark og resten af verden.

DK2020 skal sætte skub i en af de største samfundsudfordringer i øjeblikket, og det er afgørende nødvendigt, at verden står sammen og handler nu.

Sådan lyder det i begrundelsen for at etablere projektet DK2020, som foreningen Realdania står bag, og hvor Frederikshavn Kommune er udvalgt til at medvirke.

Med hjælp fra den grønne tænketank, Concito, og det internationale by netværk, C40, skal deltagerne i DK2020 følge i fodsporene på de mest klimaambitiøse byer i verden og gå forrest i kampen mod klimaudfordringerne.

- Vi er selvfølgelig super stolte af, at vi er valgt til at deltage i et projekt, som det her. For Frederikshavn Kommune har noget at bidrage med. For os er der både gevinst i, at vi får mulighed for at udbrede og dele de erfaringer, og den knowhow vi allerede har opbygget, med andre danske kommuner og med resten af verden.

- Vi er rigtig gode til grøn omstilling i praksis, det kan man se på løsningerne i lokalområdet. Og vi får lejlighed til at vise, at vores ambitioner og vilje til at tage de næste krævende skridt i klimaindsatsen er til stede, og gennem samarbejdet lære nye metoder, som vi kan få hjem til kommunen til gavn for os alle, siger borgmester Birgit Hansen.

Gennem DK2020 skal de bedste klimaløsninger fra Frederikshavn Kommune og fra Danmark udbredes til hele verden, og de bedste fra resten af verden skal inspirere klimaplanlægningen herhjemme. Målet er, at bidrage til udviklingen af handlingsorienterede klimaplaner, der definerer hvordan de medvirkende kommuner opnår det bedste klimaresultat.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...