Dansk Ungdoms Fællesråd har nomineret Frederikshavn kommune blandt andet for at have et ungeklimaråd

KOMMUNEN: Frederikshavn Kommune er med i opløbet om at blive kåret til årets bedste kommune for unge. I alt er 8 kommuner nomineret til prisen, som hvert år uddeles af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Frederikshavn Kommune er blandt de nominerede til prisen som Årets Ungdomskommune 2020. De er indstillet for som de første i Danmark at have indført et Ungeklimaråd, hvor 10 unge fra 9. klasse til og med ungdomsuddannelserne, kan gøre sin indflydelse gældende med det højere mål at skabe positiv forandring på klimaområdet lokalt, nationalt og internationalt.

Rådet arbejder gennem prægning af den politiske proces, praktiske projekter og formidling. Herunder har rådet bl.a. afholdt et marked med salg af genbrugstøj, informeret det lokale byråd om FN’s 17 verdensmål og været med til at udforme Sønderborg Deklarationen, som er en fælles udtalelse fra unge fra hele Europa.

Siden etableringen har andre kommuner ladet sig inspirere.

Sønderborg Kommune har etableret sit eget, Kolding Kommune er på vej med et råd og Høje Tåstrup Kommune er i de tidlige faser af processen.

En ærefuld pris

I mere end ti år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

”Med Ungdomskommuneprisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune. Ungdommen er fremtiden, og derfor er det altafgørende, at de får mulighed for at påvirke, hvordan deres kommune skal udvikle sig” siger Chris Preuss, formand for DUF.

”Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv” uddyber han.

De nominerede

I år er 8 kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. De nominerede er: Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Horsens, Struer, Odense og Vordingborg.

Om prisen

Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Vinderen vælges af et dommerpanel, som i år består af:

Christine Ravn Lund, Næstformand for Dansk Ungdoms Fællesråd

Marianne Jelved, Medlem af Folketinget og Folkeoplysningsordfører (B)

Maria Bruselius-Jensen, Center for Ungdomsforskning

Thomas Gyldal Petersen, Borgmester i Herlev Kommune (A) og formand for KL’s børne- og undervisningsudvalg

Nicklas Andersen, Næstformand i Netværket af Ungdomsråd

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...