DI-undersøgelse: Den nordjyske kommune springer 20 pladser op til en 20-ende plads, når det gælder erhvervsvenlighed i 2020

NORDJYLLAND: De nordjyske kommuner har været til "eksamen" hos deres lokale virksomheder.

Godt 7000 virksomheder i det nordjyske har givet deres besyv med i den årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden rundt i kommunerne, som Dansk Industri står bag.

Sidste år kunne Nordjylland bryste sig af at være med i top 10 over kommunerne med det bedste erhvervsklima - set fra virksomhedernes stol.

Her tog Thisted Kommune nemlig et kæmpe hop fra plads nummer 50 til plads nummer 6.

Men i år er kommunen igen rykket ned ad listen - nærmere bestemt til en 16. plads.

Her bliver den så i år efterfulgt af Frederikshavn, som i år er højdespringer med en placering som nr. 20.

Og det er et udtryk for, at det stadigt bliver mere attraktivt at drive virksomhed i Frederikshavn Kommune.

Den årlige analyse af erhvervsklimaet i samtlige 98 kommuner er udført af Dansk Industri, og placereringen på en 20. plads er en fremgang på hele 20 pladser.

Det er værd at lægge mærke til, at Frederikshavn Kommunes erhvervsklima set over en længere årrække har været i støt fremgang.

Kommunen er gået fra en 86. plads i 2010 til nu at være den 20. mest erhvervsvenlige ud af 98 kommuner.

- Fra Frederikshavn Erhvervsråd skal lyde et stort tillykke til kommunen. Det er fuldt fortjent. Jeg vil gerne rose byråd og forvaltning for en helhjertet indsats. Det er en fantastisk rejse, vi har været på sammen, siger erhvervsrådets formand Karl-Erik Slynge.

Analysen fra DI bygger dels på statistiske informationer, dels på en spørgeskemaundersøgelse blandt produktionsvirksomheder.

I Frederikshavn Kommune har 97 virksomheder deltaget i undersøgelsen. De repræsenterer 3589 arbejdspladser.

- I Erhvervshus Nord er vi stolte over kommunens placering i analysen. Den er udtryk for, at erhvervet anerkender den indsats, som den kommunale forvaltning og Jobcentret har ydet gennem en årrække, siger erhvervsdirektør Niels Bay Christensen og fortsætter:

- Ser vi på de forskellige kategorier i analysen, vil jeg fremhæve ”Dialog med kommunen”, som er gået fra 46. til 14. pladsen. Det er et udtryk for, at virksomhederne føler sig set og hørt, og det kvitterer de for i bedømmelsen.

Erhvervsdirektøren fremhæver også forvaltningens og Jobcentrets indsats, når det gælder arbejdskraft.

Gennem Move North er det lykkedes at tiltrække højtkvalificerede medarbejdere, og kommunen har ligeledes succes med at tiltrække udenlandsk arbejdskraft til de brancher, hvor der ikke er tilstrækkeligt med lokal arbejdskraft.

Det er 11 år i træk, DI tager temperaturen på den service og de forhold, som kommunerne tilbyder lokale virksomheder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...