GF: Hvis du flytter, så tjek din forsikringsdækning

KOMMUNEN: I løbet af august og september har flyttefirmaerne og venner med stærke flyttearme særligt travlt. Ifølge Danmarks Statistik er det i disse måneder, at flest danskere skifter adresse.

Mange unge mennesker forlader deres forældres hjem, mens mange studieboliger også bliver skiftet ud med familieboliger. Efter endt uddannelse får man bedre råd og nye ønsker og krav til sin bolig. IKEA-møblerne får selskab af dyre designklassikere, og mængden af indbo vokser næsten ubemærket i både omfang og værdi.

Udfordringen er, at boligen pludselig rummer flere værdier end indboforsikringen tager højde for.

Fænomenet hedder underforsikring, og det oplever man bl.a. hos det kundeejede selskab, GF Forsikring.

- Det er helt naturligt, at man får mere værdifulde ting i takt med, at man får bedre råd, arver genstande eller fx begynder at interessere sig for møbler og kunst.

- Vi ved, at mange investerer i nye ting i forbindelse med en flytning, og derfor er det et oplagt tidspunkt lige at tjekke sine forsikringer, siger Tina Bilstrup Philipsen fra GF Nord, der har kontor i Frederikshavn og Hjørring.

Er man underforsikret, opdager mange desværre først, når det er for sent.

Fx i forbindelse med en vandskade eller indbrud, hvor man står med skadet eller stjålet indbo.

Din forsikringsdækning skal passe til dig. Hverken mere eller mindre, og har man ikke forsikret sig med den korrekte forsikringssum, risikerer man at få mindre erstatning end det, der er mistet eller skadet – også selvom tingene ikke udgør den fulde forsikringsum. Det skyldes, at forsikringssummen er et udtryk for den maksimale erstatning, der kan udbetales i forbindelse med en skade, og at man i udregningen af erstatningen også tager udgangspunkt i den faktiske værdi af indbo i boligen.

I tilfælde hvor en taksator vurderer, at der er tale om en underforsikring, vil der blive beregnet en forholdsmæssig erstatning.

- Det er simpelthen ærgerligt, hvis man troede dækningen passede, og man så ikke kan få udbetalt den fulde erstatning. Det svarer til en meget høj selvrisiko, og mit bedste råd er, at man får gennemgået sine forsikringer, når der sker større ting som fx flytning eller man får nyt dyrt indbo, siger Tina Bilstrup Philipsen.

Man kan også risikere at være overforsikret. Overforsikring betyder, at man betaler for meget for sine forsikringer. Det kan eksempelvis være, hvis forsikringen dækker mere end det, man reelt har brug for.

- Hvis man får mindre indbo, fordi man flytter til en mindre bolig, så er det også en god ide at få tjekket sin forsikring. Måske kan man få en billigere forsikring men stadig være korrekt dækket, slutter Tina Bilstrup Philipsen fra GF Forsikring i Vendsyssel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...