Kenneth Reinicke kommer til Skagen på mandag 2. september

Sexchikane er ikke noget nyt. Især den form, der udøves af mænd mod kvinder på arbejdspladser, er længe forsøgt forebygget med regler og sanktioner.

Alligevel foregår det hver dag. De seneste par år har der været voldsomt fornyet opmærksomhed omkring fænomenet takket være den såkaldte #MeToobevægelse, der startede i USA.

Folkeuniversitetet i Skagen har inviteret Kenneth Reinicke, der er lektor i mandeforskning ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet, til at holde efterårets første foredrag. Det handlerom, hvorfor nogle mænd chikanerer kvinder seksuelt, hvem mændene er, og hvorfor vi som samfund har så svært ved at forholde os til fænomenet. Reinicke stiller også det spørgsmål, hvorfor nogle mænd er paratetil at modarbejde den overgrebskultur, der hersker i visse maskuline miljøer, mens andre tøver med at se #MeToo-bevægelsen som andet end feministisk magtudøvelse og angreb på mænds retssikkerhed.

Foredraget afholdes mandag den 2. september kl. 16.30-18.15 i Kulturhus Kappelborg.

Næste foredrag bliver mandag den 16. september, hvor professor i strafferet Jørn Vestergaard fra Københavns Universitet vil give os et indblik i den omfattende lovgivning som led i bekæmpelsen af den

internationale terrorisme.

Mandag den 28. oktober kommer lektor Mette Skak fra Aarhus Universitet til Sognehuset og fortæller om Putins Rusland, og sæsonen slutter i den gladere ende med musikhistoriker Jan

Mygind, som Folkeuniversitetet flere gange har haft fornøjelsen af. Han kommer den 25. november og fortæller denne gang om operaen i 1800-tallet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...