Alt klar til Forårsfestivalen 3-4 april

SKAGEN: - Foråret er en dejlig periode, hvor alting spirer og blomstrer og folk trænger til at komme ud efter en vinter med mange indendørs aktiviteter.

Ordene kommer fra Gitte Nordmann, Skagen Hotel og Foldens Hotel, i anledningen af den forestående Skagen Forårsfestival 3. til 4. april, hvor 6 spillesteder byder på 9 live koncerter i 2 dage.

Det bliver 2 dage med musik i fokus, madoplevelser og for mange med overnatning i Skagen, hvor der også er afsat tid til at indsnuse byens atmosfære.

Skagen Forårsfestival foldede sig ud i 2018 efter et brainstormmøde om hvordan sæsonen kunne udvides.

- Der kom flere forslag på bordet og efter en god tænkepause, var alle med på den idé jeg fremlagde med en forårsfestival, siger Gitte Nordmann. Alle kunne se sig selv i projektet. Første år var der lidt flere med end i dag, men i stedet er der kommet nye med. Det har været stigende med gæster i forhold til det første år.

- Jeg har et håb, at det bliver hele byens festival, hvor hele handelslivet er med i arrangementet de dage. Mange kunne byde ind med forårstilbud. Modeshow med forårstøj, byggemarkeder med havenyt, vinsmagning blot for at nævne nogle. Hele Skagen skal summe af blomstrende forår, med påskeliljer i billedet og åben forretninger om aftenen. Planen fra start var, at det skulle være bredt, men selvfølgelig baseret på det musikalske, fortæller Gitte Nordmann. En forårsavis med alle tilbuddene omdelt bredt for at fortælle om festivalen, er også en mulighed.

De 6 spillesteder har et bredt repertoire på programmet. Color Hotel har sammensat et øl & blues ophold med besøg af bluesmusikkeren Flemming Christensen og en forårsmenu. Bodilles Kro har 2 aftener med den irske duo Harness og irsk mad. Som noget nyt har Bodilles også en frokostkoncert med Jens-Christian Wandt og Knud Erik Thrane. Fra Bodilles lyder det at billetsalget går godt.

Viseværtshuset på Foldens Hotel byder ind med 2 aftener med live musik. Fredag aften er navnet ikke helt på plads. Lørdag er der dansk nostalgi med John Mogensen – kopi band og en dansk national ret. Skagen Hotel har Anne Dorthe Michelsen til en intimkoncert. I skrivende stund få billetter tilbage.

Skagen Museum går i Svend Asmussens fodspor med Mads Tolling Quartet og Kulturhus Kappelborg har en gammel kending i Skagen, Mike Andersen Band. Fra Kappelborg meldes der om god interesse og de ser frem mod en dejlig aften. I forårsfestivalens program ses også Skagen Harbour Hotel, Hotel Strandly og Restaurant Asia.

Gitte Nordmann har andre idéer hun arbejder på. Hun kunne godt tænke sig at holde en nordisk visetræf i februar i byen, hvor vi så har Vinterbadefestivalen i januar og visetræf i februar.

- Noget jeg også tror bliver trenden fremadrettet, er sundhed. Wellness ophold med sundhed på skemaet med sund mad og evt. mountainbike. Det må gerne ligge i forsommeren eller hen over efteråret, slutter Gitte Nordmann.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...