Den verdenskendte danske baryton Johan Reuter hersede med operaskole-elever i Skagen - tag med til masterclass

SKAGEN: Der blev uddelt verbale rettesnore i metervis, da den verdenskendte danske operasanger Johan Reuter holdt masterclass for åbent tæppe med kursisterne fra denne uges operaskole i Skagen.

- Du er for pæn, tænk på, du har lige været igennem den sekvens, hvor du har besluttet at voldtage hende den gifte overklassedame. Du er på vej til hende, slå dig mere løs, insisterer stjernecoach’en over for den unge lyriske baryton fra Nørrebro, Fritjof Fuglesang.

På sidste år af sit kandidatstudie på musikkonservatoriet og allerede godt i gang med en karriere både på og udenfor de danske opera- og operettescener, synger Fritjof Fuglesang om, og også om og om igen, til passagen sidder som læremesteren vil have det.

Godt men svært valg

- Det er et godt, men svært valg, hvor du skal udfordre dig selv, lyder det insisterende fra Johan Reuter til Fuglsang i rollen som den slemme Tarquinius fra Benjamin Brittens opera “The rape of Lucretia”.

- Fortællingen skal med i det. Hvad er det klassiske eksempel på, hvad der sker i en opera? At høre hvad en person tænker, og dine tanker er ikke stuerene lige nu, lyder det fra Johan Reuter, der tager fat på næste passage og siden næste sanger.

- Vis os hvad du kan, og at du nyder det. Nyd de italienske ord, der er musik alene i sproget, lyder hans opfordring til sopranen fra den norske operaskole, Karen Mathilde Heide Hovd.

Hun har valgt Julies medrivende “Oh quante volte“ fra Bellinis opera om Romeo og Julie, og efter mange afbrydelser og rettelser er der også ros til hende.

Afslutningskoncert

Danske Melissa Bang, der har afsluttet sin kandidatuddannelse og skal starte på Operaakademiet, er næst i køen af masterclass-elever, der suger alle råd og opfordringer til sig fra sangeren, der har stået på alle verdens fremmeste operascener. Hendes kraftfulde sopran folder sig ud i skikkelse af Leonore fra Verdi’s “Skæbnens Magt”.

- Mindre skrig, mere bøn, rettes der straks, og betagende smukt lyder det, da det bønlige tonefald i arien bliver manet mere og mere frem.

Opera er drama og stor passion, og det skal både kunne ses, høres og føles, lyder efterskriften.

Operaskolen fortsætter hele ugen, torsdag er der igen undervisning i Kulturhus Kappelborg med adgang for publikum, og lørdag aften kl. 19.30 sluttes der af med halvanden times koncert med arier, lieder og ensembler for de stemmetyper, der er med i sommerskolen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...