Vigtigt at lægge vægt på brobygning og en forståelse af arbejdspladskulturen

FREDERIKSHAVN: Mandag 5. november kommer den anerkendte forfatter og foredragsholder Dennis Nørmark til Frederikshavn for at tale om kulturelle barrierer på det danske arbejdsmarked og succesfuld fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft.

Over halvdelen af de højtuddannede udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, flytter igen inden for de første fem år.

Internationale talenter har svært ved at føle sig godt tilpas i Danmark, og kulturelle forskelle er en af de væsentlige årsager til, at de nytilkomne giver op og rejser hjem igen.

Det bekræfter antropologen Dennis Nørmark, der i 15 år har beskæftiget sig med at rådgive og hjælpe organisationer med at overkomme kulturforskelle og få et frugtbart samarbejde mellem danskere og deres internationale kolleger.

Han er også forfatter til bogen "Kulturforståelse for stenalderhjerner".

Han giver hele to foredrag i Frederikshavn, hvor han vil fortælle om kulturforskelle og give gode råd til at få en succesfuld ansættelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft.

Om formiddagen gælder det maritime virksomheder og medlemmer hos MARCOD og Maritime Network Frederikshavn.

- Den maritime branche er meget international, og virksomhederne har internationale medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

- Derfor kan der også være store kulturforskelle i interaktionerne. Før vi kan forstå andre kulturer, er det vigtigt, at vi er bevidste om, hvordan den danske kultur kommer til udtryk, og hvordan den virker på andre.

- Jeg hørt Dennis Nørmark før, og han forstår virkelig at give os indsigt i vores egen kultur med specifikke eksempler og på en humoristisk måde målrettet den maritime branche, siger Christine Lunde, direktør MARCOD.

Frederikshavn Kommune har siden 2015 haft en særlig indsats for at tiltrække og fastholde udenlandske nøglemedarbejdere i tæt samarbejde med de lokale virksomheder.

Sammen med Erhvervshus Nord, Dansk Industri, MAN Energy Solutions og Interreg-projektet NIV inviterer de erhvervslivet og aktører på området til et eftermiddagsarrangement.

- Med tre års erfaring i projektet kan vi se, at dér, hvor samarbejdet med de udenlandske ansatte ikke lykkedes, er, når de ikke rigtig kan falde til i den danske kultur. Det kan blive en kostelig affære for virksomhederne, og derfor er det rigtig vigtigt, at man ud over sprog også lægger vægt på brobygning og en forståelse af arbejdspladskulturen.

- Det øger fastholdelsen af nogle vigtige medarbejdere, som vi har brug for i virksomhederne, siger Almina Nikontovic, bosætningskonsulent i Frederikshavn Kommune.

Man tilmelder sig arrangementerne hos henholdsvis MARCOD og Erhvervshus Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...