SKAGEN: Skagens Claus Jacobsen, journalist, filminstruktør og programmedarbejder, fylder i dag - onsdag - 80 år.

Claus Jacobsen er eneste nulevende af de tre første studieværter i TV-Avisen fra dens start oktober 1965. Da han opsagde sin stilling i DR-TV efter 22 år slog han sig ned i Skagen, hvor han arbejdede i 18 år, men flyttede til Aarhus, hvor to tvillinge-børnebørn fik stor betydning.

I Skagen boede han og arbejdede i hus på Brune Banke, og herfra virkede han i omkring 15 år bl.a. som kommunikationsrådgiver og journalist i FF Skagen.

Han var redaktør af FF’s nationale og internationale tidsskrift FF-NYT fire gange årligt og skrev og redigerede virksomhedens 40 års jubilæumsbog og 50 års jubilæumsbogen.

Desuden skrev og redigerede han Læsø Fiskeindustris 40 års jubilæumsbog.

Fra Skagen blev han informationssvarlig for det nordiske projekt ”Save the North Sea”, der blev fulgt op af” The Baltic Seebreeze”. Projektets formål var at gøre opmærksom på de 20 tons affald, der hvert år smides i Nordsøen og skader fiskene og fiskeriet. Projektet fik FN’s 1. pris blandt 237 World Wide for bedste information.

Desuden har Claus Jacobsen skrevet fem bøger fra og om Skagen til Lindhardts og Ringhofs forlag. En periode var han kommunikationsrådgiver ved Skagens Museum.

Han producerede endvidere tre TV-udsendelser om skagensmalerne og en DVD om Skagen Havn. Han er medlem af Marineforeningen i Skagen, Skagens Museums venner og Klitgårdens venner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...