Åbningen af den nye Skagen Antik og Genbrug på Kattegatvej tiltrak mange interesserede lørdag. På dagen var der travlhed i de lokaler, der før husede Robin Thomsens radio/tv butik. Lokale, udenbys kunder, nordmænd og turister, besøgte den nye forretning.

Skagen Antik og Genbrug er flyttet fra Skagavej, til lokalerne på Kattegatvej med over 425 m2 til at huse de mange forskellige antikke ting, samt et stort varesortiment af genbrugsting og garn.

Ejer Anita Oscar stod bag disken, sammen med frivillige hjælpere og servicerede de købelystne og dem der lige skulle se den nye forretning. Der blev budt på åbningskage og kaffe til de besøgende.

Siden 2013 har Anita Oscar været en del af Skagen Antik og Genbrug og året efter overtog hun forretningen på Skagavej. Men på et tidspunkt ledte hun efter nye lokaler. Her faldt hun for Kattegatvej, der har bedre lyse lokaler og kan rumme alt det hun står med.

Hvad finder så de kunder der går på opdagelse i butikken? Det er nemmere at beskrive hvad der ikke er. For det er en butik med mange antikke ting, retro og næsten alt indenfor genbrugsting. Biler er der ikke, men en legetøjsbil kan måske bruges, som vi fandt blandt legetøjet. En hel afdeling med tøj og sko, ses i de bagerste lokaler.

- Vi får tit tøj hvor prissedlen endnu ikke taget af, siger Anita Oscar og fortæller at vi næsten aldrig smider noget tøj væk. Jeg har en stor tøjcontainer stående, hvor man kan komme og smide tøj i.

- Jeg har en del frivillige hjælpere, der kommer 2 gange om ugen, som hjælper med tøjet. Nogle piger fra Nordstjernen hjælper med at vaske af og sætte tingene på plads, fortæller Anita og giver udtryk for: Uden hjælpere var der ingen genbrug og uden doneringerne var der heller ikke noget på hylderne.

De fleste af butikkens varer er blevet doneret fra flytterester og dødsboer eller ting som folk måske har købt i et impulskøb og som de alligevel ikke får brug for.

- Salg af garn er ny i forretningen, med mærkerne Mayflowers og Hjertegarn. Desuden sælger jeg genbrug af garnrester, som kan købes i poser – vi smider ikke noget væk, pointerer Anita Oscar.

- I forhold til for en del år siden, er der flere der kommer i antik og genbrugsforretninger. Det er blevet mere in, som også kan ses i medierne., hvor der er mange antik og genbrugs programmer. Derfor udtrykker Anita Oscar at der heldigvis er nok til alle genbrugsbutikkerne i Skagen.

Anita Oscar vil hver lørdag i hele juli måned, hvis vejret er godt, holde loppemarked hele vejen rundt om huset. Så kan man gratis komme med sit bord, lopper og stille op til store loppedag. Tilmelding skal ske til Anita Oscar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...