Masser af intervaltræning og vedligeholdelse af kroppen på spil

SÆBY: Det summer af liv og HAL høj puls på en tilfældig mandag formiddag i hallen Sæby Spektrum. For ganske få år siden blev landets idrætsfaciliteter stort set kun benyttet af skolerne i dagtimerne og foreningernes turneringshold for ungdom og seniorer efter skoletid.

I dag er andelen af seniorer over 60 år stigende og de ældre er blevet mere bevidste om, at en sund livsstil har stor betydning for livskvaliteten.

Her indgår motion som et vigtigt element, hvilket tydeligt kan aflæses i brugen af sportsfaciliteterne og i naturen.

Et godt eksempel på den øgede interesse for senioridræt kan opleves i Sæby Spektrum, som hver formiddag har fuldbooket hal B til gammelkendte idrætsgrene som gymnastik og badminton, men også andre mere specielle idrætsgrene som bowls og floorball samt yoga har fanget de ældres interesse.

Ældre Sagens floorballhold har siden starten for tre år siden oplevet en markant fremgang. Det første år blev der spillet én gang om ugen med en halv snes spillere. I indeværende sæson er der kommet dobbelt så mange spillere til og der spilles nu to gange om ugen.

Holdleder Bo Baake oplyser - at floorball udmærker sig ved, at vi som udgangspunkt er ukendt med sporten og derfor konkurrerer vi på samme tekniske niveau.

Selv om den lette hullede plastikbold er vanskelig at får styr på med plastikstavene, får vi rigtig meget intervaltræning, når vi eftersætter bolden for at skyde den i modstanderens mål.

Vi ser det som en vigtig forudsætning, at det skal være sjovt og udviklende at deltage i floorball, og træningen skal samtidig bidrage til at vedligeholde kroppen og forebygge funktionstab.

Floorball er ikke en udpræget kontaktsport, hvilket gør, at vi snildt kan spille med blandede hold af kvinder og mænd og når vi efter en times træning mødes over kaffen, er det nu meget hyggeligt at være sammen som en blandet gruppe, fortæller Bo Baake.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...