Debatmøde i Frederikshavn om hvordan man får flere kvinder ind i den maritime industri og på havnene

FREDERIKSHAVN: Der er brug for at tænke i nye baner, hvis de mange maritime erhverv og havnene skal gøre sig håb om at få flere kvinder til at søge ind på de tekniske uddannelser og videre ud i et job i den maritime branche.

Det viser en rapport, som Danske Maritime og Danske Havne har fået udarbejdet for at tage pulsen på kønsfordelingen i den maritime verden.

Analysen ser både på selve antallet af kvindelige medarbejdere og på hvilke forhold, der kan stå i vejen for søgning til branchen.

Tallene viser, at der særligt indenfor de rent tekniske fag stadig er relativt få kvinder i den maritime industri og på havnene.

Derfor inviterer Danske Maritime og Danske Havne til gå hjem-møde mandag 16. december fra 14.30-16.30 hos MAN Energy Solutions på Langerak i Frederikshavn.

På debatmødet vil Danske Maritime og Danske Havne udover at præsentere rapportens resultater lade et panel af kvinder i maritime virksomheder og havne give deres bud på, hvad der skal til for at synliggøre branchen, form der igennem at få flere unge kvinder til at søge ind på de uddannelser, som branchen efterspørger, og for at få udbredt kendskabet til de mangfoldige jobmuligheder, der er i branchen - også for kvinder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...