BYENS LIV: Stadigt flere får komfur - men tusinder har fortsat ikke faciliteter til at lave et måltid

For de fleste er det nok en selvfølgelighed, at de kan koge et æg eller stege en bøf i deres egen bolig - at de har en fast kogeinstallation.

Men faktisk er der stadig 6.175 personer i Danmark, som må på restaurant for at få varm mad eller låne en kogeplade hos naboen, skriver Nybolig i en pressemeddelelse.

Det er et fald på 21 pct. siden 2010, hvor 7.828 personer ifølge Danmarks Statistik ikke havde en fast kogeinstallation i egen bolig.

- 6.000 personer er muligvis ikke mange personer, set i forhold til den samlede befolkning, men det svarer alligevel til det samme antal personer, som bor i byer som f. eks. Ebeltoft, Gilleleje eller Skælskør, siger Thomas Hovgaard, som er kommunikationschef i ejendomsmæglerkæden.

Han glæder sig over, at stadigt flere personer får adgang til et komfur.

- Det er selvfølgelig ret individuelt, hvordan vi hver især har det med at lave mad, men har man f.eks. planer om at sælge sin bolig eller leje den ud uden en kogeinstallation, vil man nok opleve, at manglen på noget så basalt kan dæmpe interessen, siger Thomas Hovgaard.

Han forventer, at antallet af boliger uden en fast kogeinstallation vil falde drastisk i løbet af de næste par år.

- Med de lave renter, vi ser for øjeblikket, må det være et spørgsmål om tid, hvornår de sidste boliger er opdateret med en fast kogeinstallation, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...