Campingpladser rundt i Danmark har haft et spændende forår, hvor de ikke vidste om nedlukningen af landet, ville gå ud over sæsonen. Ville der blive lukket op og i så fald hvornår? Vil der komme gæster og hvornår kunne de udenlandske feriegæster komme ind i landet?

Skagen Onsdag tog en rundtur på campingpladserne udenfor Skagen for at høre, hvordan det er gået. Første stop blev på den 4. stjernede Skiveren Camping, hvor ejer Bruno Rytter Skiveren, kunne fortælle at sæsonen er gået godt.

- Vi åbnede butikken i påsken og ugen efter pladsen. Siden er det gået stille og roligt frem. Der har været en god belægning med både danske og tyske turister, fortæller Bruno Rytter Skiveren. Midt i juli havde vi fuld belægning på pladsens 595 standpladser. Da grænsen ved Tyskland blev åbnet 15. juni, fik vi på en dag omkring 100 vogne med tyske turister. Der har været flere fastliggere end tidligere år.

- Frederikshavn kommunes familiecenter har benyttet vores Kid-Camp og givet børn og unge en dejlig ferie. Der har været en positiv stemning blandt gæsterne angående coronaen. Vores mange servicebygninger gør det lettere at holde retningslinjerne. Der har været en fælles følelse blandt vores gæster at det skal lykkedes at holde en god ferie trods coronaen, fortæller Bruno Ritter Skiveren.

Bunken Strand Camping, som har 700 pladser, åbnede i weekenden 4. og 5. april. Her hedder lejrchefen Dick Kooij.

- Det er gået rigtigt godt i år. Trods et dårligt forår, har vi indhentet det vi har tabt, fortæller Dick Kooij. Juli og august har været gode. 5 dage har vi haft fuld belægning, som strækker sig fra sidst i uge 29 til starten af uge 30. I år har vi haft virkelig mange danske gæster og en del tyske. Mange har være påpasselig med afstand og har selv haft håndsprit med. Vi har haft få der har aflyst sin booking på grund af covid-19.

- Nu hvor de danske børn er startet i skole og mange er taget hjem til et arbejde, er der ikke mange danske på pladsen. Så der er flest tyske gæster vi har her i eftersommeren, oplyser Dick Kooij.

Tæt på Raabjerg Mile ligger campingpladsen Råbjerg Mile Camping med 480 pladser, hvor Flemming Thomsen er lejrchef.

- Vi åbnede op i weekenden med Palmesøndag. Der kom vores fastliggere, som havde ventet med længsel efter at få campingvognen installeret på pladsen. Nogle få valgte at aflyse da de var i risikogruppen, fortæller Flemming Thomsen. Vi er endt med at have flere fastliggere i år end vi plejer.

6 dages reglen har dog drillet os meget. Vi har manglet de turister, der bare lige dropper ind.

- Det er fantastisk at danskerne har støttet op om at holde ferie i eget land. Vi har haft over 90 % danske og resten tyske, nordmænd og svenske turister, oplyser Flemming Thomsen. Fælles for gæsterne er at de har taget det danske vejr i stiv arm. I starten måtte vi ikke bruge den indendørs svømmehal, men så havde vi den udendørs, som gæsterne kunne bruge.

- Vi har haft håndsprit i alle vores bygninger og gæsterne har taget meget hensyn til hinanden både på pladsen og i svømmebassinet og overholdt de regler, der er opsat i forbindelse med covid-19, fortæller Flemming Thomsen.

Syd for Aalbæk ligger DCU-Camping Ålbæk Strand, som fik ny lejrchef i starten af året. Det er Christian Hansen.

- Vi åbnede 16. april og vores fastliggere var de første der fik sig installeret på pladsen. Der har været omkring 95 % danske turister og resten er fra Tyskland og Norge. Vi har haft en god sæson, med fuld booket i uge 28, 29 og 30. oplyser Christian Hansen. Det er gået over al forventning, med glade gæster der har været tilfreds, uanset vejret.

- Det har selvfølgelig været en udfordring med covid-19 og fokus på rengøringen, men det har gået godt og gæsterne har været gode til at tage hensyn til hinanden og holde afstand og bruge håndsprit, fortæller Christian Hansen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...