Byens liv: Siden 2010 er antallet af personer, der har valgt at bo i sommerhus hele året, steget med 37 pct. Det er primært seniorer, der veksler parcelhuset eller lejligheden til en tilværelse i deres sommerhus

Flere og flere er begyndt at bruge fritidshuset som helårsbolig. Fra 2010 til 2020 steg antallet af beboede fritidshuse med 37 procent fra 16.923 til 21.311. Det viser beregninger, som Nybolig har foretaget på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

- Der er en stigende tendens til, at flere veksler parcelhuset på villavejen til et sommerhus. Det gælder især mange seniorer, som ikke behøver den samme plads som for eksempel en børnefamile, og som måske gerne vil slippe for højere boligomkostninger, som traditionelt knytter sig til en helårsbolig, og samtidig tillader den nye planlov pensionister at bebo deres sommerhus hele året, siger Nyboligs kommunikationchef, Thomas Hovgaard.

Tallet kan være højere

Tallene fra Danmarks Statistik omfatter de personer, som har registreret folkeregisteradresse i et fritidshus, men han vurderer, at tallet kan være højere.

- Når boligpriserne er høje, og der er knaphed på lejeboliger, er det ikke udsædvanligt, at folk lejer sommerhuse, selvom de ikke altid opfylder kriterierne, så der er sandsynligvis tale om et mørketal, siger Thomas Hovgaard.

Flere vil bo i sommerhuset fremover

Han forventer, at antallet af beboede sommerhuse vil stige de næste år.

- Vi har stadig til gode at se den fulde effekt af den reviderede planlov, som tillader folkepensionister at bebo deres sommerhus efter kun et års ejerskab mod tidligere otte år, så vi har en klar forventning om, at vi de kommende år vil se flere, der bor fast i deres sommerhus, og sommerens historisk høje sommerhussalg peger også kun i den retning, siger Thomas Hovgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...