Læserbrev:

Pendlerpladser ved alle togstationer fra Aalbæk til Skagen ville kunne give alle dem der tænker grøn omstilling og behagelighed ind i deres ferieophold i Skagen god samvittighed.

Da der er ringe alternativer til bilen i meget af det nordjyske område vil alle ikke mene det er komfortabelt at tage toget hele vejen til Skagen.

Hvis det bliver en kendsgerning at bilisterne skal køre i kø på en ”udvidet asfaltstribe” fra Aalbæk til Skagen vil tiden også være inde til at omlægge den ”tunge trafik” så den blive ledt væk fra Chr. 10 vej ved den første lyskurv på Frederikshavnsvej ned ad Jens Bags vej.

Det vil også gøre det mere behageligt at opholde sig ved byparken og Kappelborgs udendørs arealer med mindre baggrundsstøj til følge og at kunne krydse vejen sikkert for børnefamilierne.

Altså mere ro og fred i byens kulturelle åndehul i midtbyen. Trafik dæmpning på Chr. 10 vej mellem byparken og Kappelborg ville være skønt og en drøm for fremtidens liv højt mod nord.

Citat: ”Altså rent nøgternt fra et nationaløkonomisk Standpunkt, som ofte er høist uøkonomisk, er dette Forslag Galmandsværk. Da jeg holder mere af Menneskene paa Skagen end af rent nationaløkonomiske Theorier siger jeg:

Jeg gaar med og tager hjertet med, ikke forstanden”, sagde Venstre høvding Christen Berg i 1887. Derpå blev den nye danske jernbane indviet i forlængelse af jernbaneloven 1890 og Skagensbanen blev født og ’gud ske lov og tak for det’.

En realiserbar drøm for mere grønne klimavenlige løsninger er bydende nødvendigt for ungdommens fremtids skyld her anno 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...