De flyver om natten – og kun i det rette vejr d.v.s koldt og tørvejr

Fjernvarmenettet i Frederikshavn Kommune skal nu termograferes fra luften af en drone. Derfor har de sendt denne informationsartikel:

Frederikshavn Varme A/S har mange kilometer fjernvarmerør at holde øje med, så hvis der går hul på et rør i dag, kan det tage tid at lokalisere stedet præcist, og vi risikerer nogle gange at skulle grave op i et større område end nødvendigt. Det er både tidskrævende og dyrt.

Fra luften kan dronen med en termisk sensor måle varmeudstråling og skabe et billede af det. Dronen tager ikke almindelige billeder, men derimod en grafisk mosaik, hvor vi kan identificere unormalt høje temperaturer og dermed sandsynligheden for et varme- og vandtab.

Ved at termografere fra en drone er det vores klare håb, at vi hurtigt kan få et mere præcist overblik over, hvor der eventuelt er utætheder. Derved kan vi hurtigt igangsætte en renovering til gavn for både CO2-regnskabet og varmeregningerne.

Der er en række forhold, der skal være i orden for, at det er muligt at termografere med droner.

For at få de bedste resultater og de rigtige temperaturer sender vi dronerne i luften, mens det er koldt og mørkt. Der må ikke være regn eller våd asfalt, da dronerne i så fald ikke vil måle de rette temperaturer. Der må samtidig kun være middelvind under 8 meter i sekundet for at de kan flyve stabilt.

Det kan derfor være svært at fortælle præcist, hvornår vi flyver, men vi håber, at vejret arter sig inden for en rimelig tidshorisont.

Om dronen

Dronen flyver i 80-120 meters højde, og man vil muligvis kunne høre en svag brummen fra den.

Dronen tager ikke almindelige billeder. Den måler kun elektromagnetiske stråling i bølgelængderne

7,5 – 14 µm med en termisk sensor. Intensiteten omregnes til en faktisk temperatur. Temperaturen tildeles en farve og deraf opstår termografibillederne.

Dronen styres af Drone Systems for Frederikshavn Varme. Der skal to personer til at styre dem og udføre termograferingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...