De to nordjyske badmintonspillere er glade for deres nye kapitel

SKAGEN: Det var en stolt formand for Vendsyssel Elite Badmintonklub, Jan R. Jensen, som torsdag på et pressemøde præsenterede to af Danmarks mest vindende badmintonspillere som nye tilføjelser til deres klub fra næste sæson.

Det var naturligt for de to nordjyder Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl at skrive under med VEB, da de vender tilbage til vante omgivelser.

- Vi har rykket vores bopæl til Aalborg, og derfor synes vi, at det giver rigtig god mening at flytte klub og komme hjem til det nordjyske, lyder forklaringen på klubskiftet fra Kamilla Rytter Juhl.

Glædeligt comeback

Christinna Pedersen har tidligere tørnet ud for VEB i årene 2004-2008, så hun glæder sig til igen at kunne svinge ketcheren iført VEB-trøjen.

- Det bliver fedt. Det var en helt vildt god tid, jeg havde her. Det var ligesom springbrættet for mig, inden jeg tog til København og begyndte på landsholdstræningen. Så jeg husker bestemt tilbage på en fed tid i VEB-trøjen, så da muligheden bød sig, så var jeg også klar til at skulle have den her trøje over hovedet igen, siger hun om sit comeback.

Omvendt bliver det et nyt eventyr for Kamilla Rytter Juhl, som aldrig har spillet for klubben på trods af, at hun er født i Skagen, hvor klubben hører til. Hun ser frem til at forsvare fødebyens hold.

- Det har altid ligget lidt i kortene, at det kunne være sjovt at komme tilbage og spille for Vendsyssel. Jeg har kun spillet for Skagen Badmintonklub, dengang det hed det, så det er super fedt at prøve at være med på deres ligahold, lyder det fra den 35-årige badmintonspiller.

Største signings for VEB

Holdets træner, Allan K. Nielsen, er jublende lykkelig over, at det er lykkedes VEB at hente to så store profiler til klubben.

- Det er de største signings, vi har lavet i Vendyssel Elite Badminton nogensinde, så det er kæmpestort. De kommer til at hæve niveauet for hele holdet, så jeg glæder mig helt sindssygt til at komme i gang med sæsonen, siger han.

Det samme gør de to fjerdronninger, som håber på, at de kan være med til at spille VEB i klubbens første finale.

- Jeg gad virkelig godt, at jeg kunne love, at vi kommer i finalen. Det er selvfølgelig det, vi håber, at vi kan være med til, men vi ved ikke helt, hvordan de andre hold kommer til at se ud endnu. Det bliver i alt fald sjovt at se, hvor langt vi kan bære det, for vi ved, hvor skægt det er at stå inde i Frederiksberghallen til finalen, siger Kamilla Rytter Juhl.

Det sidste løft

Allan K. Nielsen er heller ikke meget for at tage munden for fuld, når snakken falder på, om VEB kan veksle de mange bronzefinaler til guldfinaler med tilgangene af All-England-vinderne fra 2018.

- Det er en svær størrelse, for vi har været i de semifinaler mange gange. Det er tit marginaler, som spiller ind, så vi skal også have en lille smule held. Men jeg kan sige det sådan her, at hvis Kamilla og Christinna er fit for fight, så kommer de til at gøre en kæmpe forskel og kan givetvis også løfte os det sidste stykke, forklarer Vendsyssel-træneren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...