Den amerikanske sangerinde Indra er en af de stærkeste soul-gospel-americana stemmer, der har besøgt Kappelborg, og publikum kan glæde sig til en koncert 9.februar, der musikalsk set har stærke rødder i den amerikanske musik med kraftig inspiration fra både jazz, soul, gospel og R&B, lyder det fra kulturhuset. Repertoiret indeholder Indras egne sange, men også nye personlige fortolkninger af bl.a David Bowie, Pink Floyd, Steely Dan og Duke Ellington.

Et musikalsk eventyr

Da Indra Rios-Moore slog sig ned i Danmark sammen med sin mand, saxofonisten Benjamin Trærup, var det ikke mindre end starten på et musikalsk eventyr. I 2010 kom det roste debutalbum Indra, båret af en trio med Indras markante vokal, Thomas Sejthens jordbundne bas og Trærups lyriske saxofonspil. Opfølgeren til debuten, In Between, høstede prisen for bedste vokaludgivelse ved Danish Music Awards Jazz 2012, og siden er det gået slag i slag. Bandet er netop nu aktuel med albummet Carry my heart, som er produceret af Jay Newland, der 9 gange har vundet en Grammy med bl.a Norah Jones, Gregory Porter og Esperanza Spalding. Forventningerne til albummet er således høje, og der er også allerede internationale og nationale roser fra anmelderne. Nøjagtig som det var tilfældet for det seneste Grammy nominerede album Heartland, som den engelske avis The Telegraph, placerede på sin liste over bedste jazzalbums i 2015, og som betegnes som INDRAs internationale gennembrud.

Trio med vokseværk

Trioen Indra, Trærup og Sejthen udgør stadig kernen i Indras personlige univers, men suppleres ofte live – og således også på Kappelborg - med den prisvindende guitarist, Uffe Steen, der i 2015 bl.a. modtog den prestigefyldte danske jazzpris, Ben Webster-pris.

Et forår fyldt med frokostjazz

Koncerten er den første af i alt 4 lørdage med FrokostJazz. Som en del af Skagen Forårsfestival kan publikum lørdag d. 6/4 glæde sig til et gensyn med den formidable amerikanske jazzsangerinde Nancy Harms. Påskelørdag d. 20/4 indtager Danmarks førende mandlige jazzvokalist Mads Mathias scenen, og lørdag d. 25/5 er det den amerikanske sanger og crooner Ben Chawes, der sammen med sit band runder sæsonen af med manér.

Fælles for koncerterne er, at de er arrangeret af Iscaféen/Bamsemuseet og Kappelborg i fællesskab. Det er Iscaféen, der leverer frokosten i form af sild, fiskefrikadeller, ost og en snaps, mens Kappelborg lægger lys, lyd og hyggelige rammer til på dagen.

Alle frokostjazz-arrangementer er nu i salg på kappelborgskagen.dk, men kan også købes på Skagen Turistbureau.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...