Der venter publikum en på opleveren, når lys, lyd og musik smelter sammen blandt andet på Gaardbogaard ved Ålbæk

Hvert år i februar sender det regionale spillested, Det Musiske Hus i Frederikshavn og Eventteknikeruddannelsen EUC Nord upcoming bands ud på en turne i Vendsyssel. Og i år kommer det Aalbæk, Lendum, Poulstrupog Hirtshals til glæde.

20. februar klokken 20: spiller MOMME således på Gaardbogaard Ålbæk

Turnéen har flere formål. Dels skal den præsentere ny musik, vise hvad eventteknikereleverne formår, skabe relationer til byer og steder udenfor de store byer - og dels skal den skabe liv via kunsten. I år kan publikum møde tre bands: Cloudwalk, Christina Momme og GUNVA.

Koncerterne er gratis.

Som regionalt spillested ønsker Det Musiske Hus at eksperimentere med koncertformerne og give morgendagens stjerner mulighed for at få vise publikum, hvad de kan. Eventteknikereleverne brænder for at se en produktion tage form og få prøvet den nyeste teknik af.

Lokalt samarbejde er nødvendig, for at det kan lykkes

- Igen i år har vi været godt hjulpet af mennesker i Vendsyssel, der er parat til at lægge kræfter i koncertturneen. Således har gode folk i Poulstrup, Hirtshals, Aalbæk og Lendum indvilget i at være med. Det er vi meget glade for, lyder det fra Niels Østergaard, der er uddannelsesleder på Eventteknikeruddannelsen på EUCnord i Frederikshavn.

Musik ude og inde

På hvert af de fire steder vil publikum møde et talentfuld band, med nordjyske rødder, og et hold talentfulde lys- og lydteknikere, der sørger for at skabe en professionel og udfordrende ramme både visuelt og lydmæssigt.

- Der venter publikum en helt særlig oplevelse alle fire steder. Koncerterne bliver både drømmende og meget nærværende i deres udtryk. Jeg glæder mig til at vise publikum, hvad der er af musikalsk talent i Nordjylland – og at man ikke skal være bange for at prøve musik af, man ikke har hørt før”, udtaler Jens Ole Amstrup, spillestedsleder, Det Musiske Hus.

Alle fire steder starter koncertoplevelsen allerede udenfor koncertstedet. Eventteknikereleverne tryller med mørket og lyset på bygningen, og fortsætter selvfølgelig magien indenfor.

Lydsiden afvikles i et helt nyt lydformat. Et 3D-format som kommer til at revolutionere koncertoplevelsen de næste år. Formatet (Soundscape) er først lige nået til afprøvningsstadiet på Det Kongelige Teater. Ingen af landets koncerthuse har forsøgt sig med det endnu. Så her kommer de fire vendsysselske spillesteder til at være helt på forkant!

Program

19. februar klokken 20: CLOUDWALK, i Sømandskirken Hirtshals

20. februar klokken 20: MOMME, i Gaardbogaard Ålbæk

21. februar klokken 20: GUNVA, i Lendum Kultur og Borgerhus

22. februar klokken 20: MOMME, i Poulstrup Hallen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...