KOMMUNEN: FilmMaskinen i Frederikshavn er det eneste sted nord for Aarhus, hvor unge kan lære at lave film i deres fritid.

Og nu tager FilmMaskinen et nyt skridt med fokus på en stigende læringskurve over flere år.

Det sker i form af et treårigt forløb med fokus på udvikling - både på et personligt og et fagligt plan.

Derudover vil der være mere fokus på selve processen frem for på produktet.

Det er helt i tråd med hvordan, man arbejder på andre filmuddannelser og også hvordan undervisningen er på Den Danske Filmskole.

De nye tanker for undervisningen og strukturen i FilmMaskinen, er udviklet på baggrund af et samarbejde med de andre filmvækst-steder i Danmark, der også arbejder med unge og undervisning i film.

På filmvækst-stederne er man optaget af at udvikle og optimere den undervisning, der tilbydes, og FilmMaskinen deltager i dette arbejde for at sikre, at de tilbud, vi giver de nordjyske unge, svarer til det, man kan få i andre dele af landet.

Eleverne, der starter på FilmMaskinen, behøver ikke at have lavet film før, men de skal have en interesse i det og en lyst til at lære.

Man tilmelder sig som førsteårs- elev på FilmMaskinen inden jul.

Man forpligter sig ikke til at blive alle tre år, men det tilbydes som en mulighed for de elever, der har lysten til at dygtiggøre sig yderligere.

Rigtig mange unge har været igennem uddannelsesforløbet ved FilmMaskinen siden starten for syv år siden.

Mange af dem er fortsat med at videreuddanne sig inden for filmbranchen og med at arbejde med film efterfølgende.

Generelt oplever filmbranchen en stigende efterspørgsel efter professionelle filmfolk i Danmark, så karrieremæssigt er der god grund til at gå filmvejen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...