Jakob Sund fejrede 20 års jubilæet

SKAGEN: - Så gik der lige 7.300 dage i træk, indledte Jakob Sund sin velkomst til de mange fremødte gæster, der var kommet for at fjerede 20 års jubilæet for Jakobs Café & Bar.

Jakob Sund åbnede Jakobs Café & Bar 11. juni 1999 og satsede stort da han annoncerede, at han ville holde åbent hele året.

Og han blev da også mødt med skepsis fra borgerne i Skagen - for kunne man det?

Det kunne Jakob - drevet af stædighed og gejst er skeptikerne forudsigelser nu gjort til skamme.

Derfor har Jakobs Café & Bar nu holdt åben 7.300 dage i træk, kun afbrudt af 5 uger i starten af 2015, hvor der var lukket på grund af ombygning.

Jakob Sund havde i dagens anledning lavet en video, der fortalte historier om caféen, og om de forskellige hændelser der havde være gennem de 20 år.

Jakobs Café & Bar ligger centralt i Skagens aktive handelsområde, hvor der om sommeren tilbydes udendørs servering på den store terrasse, et stemningsfuldt fristed, der emmer af aktivitet, livsglæde og oplevelser for alle sanser.

Med den udbygning blev der plads til mange flere gæster, og og en scene til livemusik og et dansegulv steg om sætningen med 3 millioner, fortalte Jakob Sund.

Men det blev også et mareridt for Jakob, der i en lang periode måtte slås med naboer der klagede, over musikken og støj fra cafén.

Men det er løst nu, og trioen Tennesse Plates der har været med i 16. sæsoner, har nu fået livsvarig kontrakt som husorkester.

Menukortet er hele tiden blevet udviklet i den retning gæsterne har ønsket det, og kokkenes ambitioner og kreativitet er altid blevet tilgodeset.

Men Jakob Sund har også drevet sin virksomhed i Skagen til værelsesudlejning i midtbyen, som hans kone Janne Sund, har den daglige drift af og senest har han åbnet cocktailbaren Tørst i Havnegade.

Jakobs Café & Bar i dag 50 ansatte i sæsonen og det cirka det halve udenfor, og har stadig åbent året rundt.

Jakob Sund takkede personalet og alle de loyale og trofaste gæster, og naturligvis familien der havde været med hele vejen, om fremtiden kunne han sige at caféen ville være under stadig udvikling.

Men om han selv var med endnu 20 år, de fik vi ikke noget løfte om ved jubilæet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...