Fornylig kom det frem via en beregning fra VisitDenmark og Turisthus Nord, at Skagen Festival skaber en meget markant meromsætning hos Skagens butikker, restauranter og overnatningssteder.

En kulturturist, der besøger en kystdestination, bruger i gennemsnit 750 kr. i døgnet på overnatning, forplejning, fornøjelser m.m.

Med 30.000 gæster i løbet af de fire festivaldage viser Turisthus Nords beregninger, at Skagen Festival giver en total meromsætning i byen på op mod 90 millioner kroner. En betydelig erhvervsøkonomi for byens butikker og restauranter.

På den baggrund har vi taget pulsen på fem tilfældige forskellige forretninger lørdag eftermiddag om handlen i festivaldagene. Spise stederne er valgt fra, da det ved syn kunne konstateres, at de er velbesøgt i de dage.

Martin Niemann fra Super Brugsen udtalte generelt om hele ugen, at i forhold til sidste år, som var et rekord godt år, så er omsætningen faldet. Men i forhold til 2017 er det bedre i år. Martin ser det dog ikke som en katastrofe, idet handlen nok skal komme senere på sommeren. Det er hovedsageligt vin, spiritus, bager- og slagtervarer, der er i handlen i festivaldagene.

Fra Krages Bageri siger Jill Byrdal, at handlen her er status quo i forhold til sidste år. Hun kan godt mærke at der er festival i byen og er meget taknemmelig for at den er der, til gavn for hele byen.

Besøger festivalgæsterne byens gallerier? Gitte Toft fra Galleri Skagen har haft mange besøgende, selvfølgelig også festivalgæster. Men her kommer kunder ind for at se på malerier og måske efter en betænkningstid købe et maleri, og det er typisk ikke festivaldeltagere, måske på længere sigt.

Skagen Ostebutik på Havnevej fortæller Else Kaasgaard, at det er gået rigtigt godt i festivaldagene. Dejligt at se så mange mennesker i bybilledet til hygge og musik. Ville dog gerne, at der ikke var krydstogtskibe de dage, da det tager lidt fra festivalens gæster.

Fra Jette Nielsen i Sport24 lyder det, at det betyder meget at festivalen er her. Vi har en god omsætning. Torsdag, hvor der var lidt koldt, solgte vi varer der kunne varme. Det gav en ekstra god omsætning. Ligeledes er det godt at vi har alle de krydstogtsgæster, der giver liv i bybilledet.

Vi mødte Skagen Handelsstands Forenings formand Thorben Pedersen i gaden og han glædede sig over at byen var fuld af glade gæster – Det giver god handel i byen.

Festivalen og handelslivet i byen er vigtige medspiller for hinanden og der bliver noget at se frem mod i 2020, hvor festivalen skal holdes for 50. gang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...