Der blev afsløret stort overskud, jubilæumsoverraskelser og topnavne til 2020 på Skagen Festivals generalforsamling

SKAGEN: Skagen Festival kommer ud af 2019 med et overskud på 221.877 kroner heraf er de 164.773 netop udloddet til foreninger, hvor festivalen håber pengene kan gøre gavn hos især børne- og ungdomsafdelingerne. Det skete på den årlige generalforsamling 9. november med 100 fremmødte.

Her var det en glad og tilfreds formand, som så tilbage på den 49. Skagen Festival.

- Sommerens festival var helt fantastisk, og vores scener bød på et spændende og omfattende musikprogram. 83 koncerter blev det til og heriblandt rigtigt mange udsolgte. De mange tilbagemeldinger fra gæster tegner generelt et billede af, at festivalen igen i år både har leveret og overrasket, sagde Lis Jensen blandt andet.

Lis Jensen fortalte også om en fantastisk tur til Aalborg for en mindre festival- delegation, hvor Skagen Festival var blandt de tre nominerede – ud af et stærkt felt på 122 - til Den NORDJYSKE Kulturpris 2019. Prisen gik dog til den unge jazzmusiker Kenneth Dahl Knudsen, men festivalen tog ikke helt tomhændede hjem. Udover et diplom og en smuk buket blev det også til en flot check på 10.000 kr.

Der er meget af glæde sig over og som formand har Lis Jensen også mange rosende ord med til de mange festivalfrivillige.

- Skagen Festival er kun mulig fordi 650 fantastiske frivillige stiller op og knokler for at skabe rammerne for det hele. Vi har et helt unikt fællesskab, og det skal I have tak for, understregede hun.

Særlig jubilæumskoncert

Der er lagt op til den helt store jubilæumsfejring, når Skagen Festival til sommer byder indenfor til festival nummer 50.

- Når vi rammer et skarpt hjørne er det en god anledning til at fejre begivenheden. Men også at komme en tur ned ad ”Memory Lane”. Vi har derfor spurgt Klaus og Knud-Erik Thrane, om de kunne tænke sig at sammensætte en jubilæumskoncert med fokus på festivalens 50 år. De to brødre er født og opvokset i Skagen og har altid været aktive indenfor musikken. De fik frie hænder og har lige præsenteret et fantastisk program for os, som vi glæder os til at dele med publikum - og ikke mindst alle de mange skagboer, der har været med hele vejen, afslører hun.

Klaus og Knud-Erik har således samlet 18 kunstnere, der alle enten er født og opvokset eller på anden måde har en forbindelse til Skagen og festivalen.

Klaus Thrane fortæller, at det bliver en historisk koncert med cremen af Skagens musikere, som har præget musikmiljøet. Hele byens musikhistorie igennem festivalens levetid bliver genoplivet med de autentiske musikere, som stadig er aktive.

- Musikken får følgeskab af anekdoter og fortællinger og gamle fotos, der bliver vist på storskærm, lyder det.

Med på scenen denne aften er bl.a Mads Toghøj, Jan Michael, Stine Flyvholm,John Becker, Michael Gajhede – og så er det lykkedes at genforene Mette Sønderholm og Marianne Mortensen, - ’Mette & Marianne’.

Første navne på plakaten

Traditionen tro blev de første kunstnere og bands for næste års festival også offentliggjort på festivalens generalforsamling.

- Musikudvalget har kæmpet for at få kontrakter i hus og de kunne blandt andre afsløre følgende navne, fortæller Lis Jensen:

Lars Lilholt Band, Folkeklubben, Søren Huss, The Dublin Legends, Mikael Wiehe, Stig & Vennerne, Carl Emil, Rikke Thomsen, Toby Beard og Signe Svendsen er således allerede på plakaten.

Udlodningen

Men tilbage til november 2019, hvor foreningerne som fik del af overskuddet i år er: Gymnastikforening af 1976 Skagen, Skagen Håndboldklub, Skagen Badmintonklub, Skagen

Tennisklub, Ålbæk Håndbold Klub, Skagen Idræts Klub, Skagen Svømmeklub og Frelsens Hær Skagen, Skagen Handicapsvømning, FDF Skagen og KFUM-Spejderne Skagen.

Skagen Festival Fond havde også udlodningsmidler med til generalforsamlingen, 25.000 kr. i alt. Skagen Dykkerklub Skawdyk fik et tilskud til nyt udstyr til børne- og ungdomsafdelingen. Skagen Kultur- og Fritidscenter fik hjælp til at understøtte centeret som byens samlingssted. Og Ventilen – som er et samlingssted for ensomme unge i Frederikshavn - fik et beløb som skal sikre foreningens drift og aktiviteter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...