Dagplejebørn tog toget ud til alle herlighederne

SKAGEN: I mandags drog den ene af de tre legestuegrupper fra den kommunale dagpleje i Skagen på den årlige tur til Farm Fun I Ålbæk.

Glæden grundlægges allerede dagene op til, hvor man taler om turen med toget og om at skulle ud at se og klappe alle dyrene.

Så da dagen endelig oprandt drog tre dagplejere og 11 børn med toget til Ålbæk.

- Forventningerne var store, især efter vi havde været nødt til at aflyse turen om fredagen, for der var vejrguderne da slet ikke med os, fortæller dagplejer Dorthe Nordmann Rasmussen.

- Vi havde ikke høj sol, og en lille byge i løbet af dagen blev det også til, men det kunne ikke ødelægge vores gode humør.

- Da vi ankom til Farm Fun, skulle legepladsen indtages, og bagefter gik vi en en tur i fælles flok rundt i parken, for at se og klappe alle dyrene.

Katte, geder, høns, kænguruer, påfugle, og egern i skøn forening, både børn og voksne havde en fest, og der var mange gode snakke, om hvilke dyr vi mødte på vores vej, hvor de kommer fra og hvad de mon spiser.

- Som en ekstra ”gave” var der en ged der fødte små skønne gedekid imens vi var derude.

- Vi huskede at være helt stille og vi gik ikke ind til gedemor. Vi blev nemlig enige om at både mor og babyer gerne ville have lidt ro, og det var børnene rigtig dygtige til at forstå.

Børnene ved nemlig godt vi skal være søde og forsigtige med hinanden, og især med dem der er mindre end os selv.

Frokosten bestod denne dag af grillede pølser og brød, og det smager bare lidt bedre når man kan spise det udenfor.

Så var det tid for børnene til en lille middagslur, og efter luren skulle vi ud og køre en tur i traktoren, det er noget der altid skaber stor glæde blandt børnene.

Så var det blevet tid til at hoppe på toget hjem til Skagen igen. Hjemturen summede af glade børn der havde fået masser af nye skønne oplevelser med hjem i rygsækken.

- I Skagen tog mor og far imod os på trinbrættet og på stationen, og det er jo næsten det allerbedste ved at have været ude at ”rejse”, at vide at man har været savnet, også selv om turen ”kun” var gået til Ålbæk, og også selv om dagen i dagpleje ikke havde været længere end den plejer, siger Dorthe Nordmann Rasmussen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...