ÅLBÆK: Det var med stor glæde, at FDF Ålbæk modtog penge fra Marie Eleonora og Olaf Lies Mindefond den 17.maj 2018.

Sådan skriver Anne Marie Slotved fra FDF Ålbæk, som har sendt os denne beretning om brugen af midlerne fra den første uddeling for et år siden og hun fortsætter:

FDF Ålbæk bestræber sig på at fastholde et af de laveste kontingenter på landsplan i FDF-regi samt at tilbyde en uges sommerlejr til priser, der gør at alle kan være med. Vores årlige kontingent er på kr. 430,- og en uges sommerlejr med transport, ophold, forplejning og t-shirt er på kr. 650,- - hvortil der ydes søskenderabat.

Sommerlejren er allerbedst, når der er mulighed for at få en kulturel oplevelse med hjem i bagagen, men det er ikke altid, der har været penge til det – men det var der i 2018.

Sommerlejren 2018 foregik på Fjeldholmlejren på Djursland, hvor der på baggrund af fondsmidlerne blev mulighed for at arrangere et besøg i Skandinavisk Dyrepark. Pilte, væbnere og seniorer, en aldersgruppe der spænder fra 10-18 år blev sendt ud på hike onsdag morgen og efter at have vandret i 10 timer i høj solskin med fuld oppakning, nåede de frem til målet, som kun de voksne ledere kendte til – nemlig Skandinavisk Dyrepark. Trætheden blev vendt til glæde og spænding, da de trætte vandrere fandt ud af, at de skulle overnatte i sheltere i selve parken. De skulle sove i dyrenes verden med alt hvad der hører til af lyde, lugte m.m.

Når mørket falder på i Skandinavisk Dyrepark, er der en helt særlig stemning. Langt fra byens lys og larm kan man mærke, hvordan roen sænker sig, og man oplever naturen på en helt anden måde. Lydene ændrer sig, og man lægger pludselig mærke til bladene, som rasler, fugle der pusler i krattet, og nogle var heldige at høre ulvehyl og bjørnebrøl. Det var en helt speciel oplevelse, der altid vil være i erindringen – uanset hvilken alder, man når.

Resten af børnene, puslinge og tumlinge i alderen fra 5-9 år fik turen i bus til parken den næste dag, hvor de sammen med resten af FDFerne fik en guidet rundtur fra morgenstunden. Polarrævene fik morgensnack, havørnene stækkede vingerne i morgensolstrålerne, brunbjørnene ledte efter insekter i det duggede græs, og isbjørnene tog sig en morgendukkert, hvor de bevidst plaskede vand efter os.

Den friske luft gav en god appetit til madpakkerne som vi indtog ved siden af en spændende legeplads, der også blev tid til at afprøve, mens andre nød en kæmpe is, fik købt en souvenir eller blot nød en kop kaffe.

Inden vi tog afsked med Skandinavisk Dyrepark, fik vi den specielle oplevelse at komme helt tæt på dådyrene og fodre dem fra hånden.

Alt i alt en fantastisk oplevelse for alle aldre, der kun kunne realiseres grundet pengene fra Marie Eleonora og Olaf Lies Mindefond.

Sommerlejren i år bliver på Møllegården i Voerså, hvor temaet skal være ridderlige oplevelser i Middelalderen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...