Skagen Bio byder i den kommende uge på fire nye film.

På søndag eftermiddag, 23. februar, er det familiefilmen Drømmebyggerne.

12-årige Minnas liv bliver vendt på hovedet, da den nye bonussøster Jenny flytter ind.

Jenny er en plage, og Minna vil have hende ud af sit liv. En nat møder Minna Drømmebyggerne og opdager, at hun kan ændre Jenny ved at ændre hendes drømme.

Men at ændre drømme har store konsekvenser.

Så Minna må redde Jenny i drømmeverden for at redde sin familie i den virkelige verden.

Filmperle

På mandag aften, 24. februar, er der igen en filmperle, Suburra, på lærredet i biografen, og som altid ved filmperler, er det til halv billetpris.

Suburra-distriktet lå skjult i skyggen af Colosseum, og husede den kriminelle underverden i det gamle Rom, et hjem for byens mørkeste hemmeligheder. I moderne tid har kriminalitet og korruption spredt sig dybt inde i byen, hvor alt kan købes for en pris.

Handlingen i filmen finder sted over syv dage op til ”Dommedag” hvor en tidligere gangsterboss, kendt som ’Samurai’, af korrupte mafiafamilier bliver instrueret i at bruge sin indflydelse til at omskabe havnefronten i Rom til et nyt Las Vegas.

En nat med vilde udskejelser fører til en mindreårig prostituerets død af en overdosis, og politikeren Filippo Malgradi (Pierfrancesco Favino) bliver et afgørende led i en kæde af begivenheder, som trækker ham ind i Samurais spind.

Mens der tælles ned til ”Dommedag” bliver flere hemmeligheder hurtigt afsløret efterhånden som stadig mere magtfulde gangstere bliver fanget i krydsilden. Mens byen begynder at smuldre, må alle involverede vælge mellem at synke eller svømme ovenpå ved at forråde de nærmeste. Den vilde historie forplanter sig fra Roms gader til Vatikanet, parlamentet og Berlusconis regerings fald.

Satire

Tirsdag aften 25. februar er der premiere på en satirisk komedie med noget på hjerte – Jojo Rabbit. af instruktøren Taika Waititi.

Filmen er en anti-hads satire, der med 2. Verdenskrig som bagtæppe følger den unge, ensomme Hitlerjugend-dreng Jojo (Roman Griffin Davis), hvis verdenssyn bliver vendt på hovedet, da han opdager at hans mor (Scarlett Johansson) skjuler en ung, jødisk pige (Thomasin McKenzie) på loftet.

Kun med hjælp fra sin idiotiske fantasiven, Adolf Hitler (Taika Waititi), må Jojo konfrontere sin egen blinde nationalisme.

Filmen bruger humoren og satiren som våben for at udstille had og blind fanatismes absurditet. Samtidigt hylder den tolerance og kærlighed på tværs af alder, religion, race og køn.

Filmen vandt publikumsprisen ved Toronto International Film Festival

Komediedrama

Skaberne af filmen De Urørlige, Eric Toledano og Olivier Nakache, er nu tilbage med en humoristisk og rørende film om to hverdagshelte, der vil skabe bedre rammer for en gruppe unge, der falder uden for normen i samfundet.

Vincent Cassel og Reda Kateb spiller hovedrollerne i De Særlige som har premiere i Skagen Bio torsdag aften i næste uge.

Filmen er den sande historie om Stephane Benhamou og Daoud Tatou, som på trods af pres fra flere sider har sat sig for at samle de mennesker op, som samfundet ikke ved, hvordan man skal håndtere eller placere.

Det bliver et enestående partnerskab og ikke mindst venskab, der bryder med traditioner og vanetænkning og bringer smilet tilbage hos nogle helt særlige mennesker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...