Selvom det har været småt med frost denne vinter, så er der stadig risiko for glatte veje, advarer Falck. For kraftig regn skaber farlige situationer, og Falck er klar i meldingen: Hold øje - og hold afstand!

Vejret har indtil videre været mildt i 2020. Og derfor ånder mange bilister nok lettet op, fordi de kan tage til og fra arbejde uden at tænke på frost og glatte veje. Men med al den regn, der har været og som stadig kan komme, skal man faktisk passe rigtig godt på, advarer Falck.

Det er ikke regnen i sig selv, der er farligt. Det er derimod farligt, når store mængder regn samler sig på vejene.

- Når du rammer en stor vandpyt med bilen, er der risiko for aquaplaning. Det betyder, at du faktisk hører hen over vandet, og at bilen slet ikke har greb om vejen. Det betyder desværre en stor risiko for ulykker, forklarer Gert Elgaard Larsen, der er driftschef hos Falck.

Falck oplever jævnligt at skulle hjælpe biler, der er blevet overrasket af vandet. Derfor opfordrer Falck bilisterne til at sætte farten ned, køre efter forholdene og ført og fremmest holde god afstand.

- Selvom vi indtil videre har haft lidt færre koldstarter denne vinter, så har vi bugseret mange biler væk fra vejene efter blandt andet udskridninger, siger Gert Elgaard Larsen.

Kraftige regnskyl

Det er imidlertid ikke kun vand på vejene, du skal være opmærksom på som bilist for tiden. Ifølge Falck har regn-situationen ændret sig de seneste år, og det skaber også farlige situationer på vejene.

- Det regner ikke bare stille og roligt og over lang tid længere. Det gør det selvfølgelig nogle gange, men vi oplever i højere grad, at der kommer pludselige skybrudsagtige regnskyl, hvor sigtbarheden bliver rigtig dårlig, siger Gert Elgaard Larsen.

En tredje situation, man skal være opmærksom på disse dage, er morgentimerne, når det regner eller bare småregner. Det er stadig mørkt længe om morgenen, og genskæret fra lygterne gør det endnu sværere at se. Derudover er der tæt trafik, og vandet står op over lastbilerne, når man forsøger at overholde dem.

- Der kan opstå mange farlige situationer på sådanne dage. Så kør efter forholdene - og hold nu afstand, opfordrer Gert Elgaard Larsen.

Tre gode råd

1. Hold afstand

2. Sæt farten ned - især ved kraftig regn, hvor sigtbarheden bliver dårlig

3. Vær opmærksom på vejbanen og forholdene

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...