Fakkeloptog gennem Aalbæk by i efterårsferien er ved at være en tradition. Optoget var nemlig på programmet da Aalbæk Ny Turistforening og museet Simons Raaling markerede sæsonafslutningen

I efterårsferien afvikles en mængde børnevenlige aktiviteter, bl.a. ud hulning af græskar, sponseret af Aalbæk Handels- og Håndværkerforening. Det var meget godt besøgt i år.

I optoget onsdag deltog omkring 70 personer, både små og stor. Der blev lavet et kort ophold ved plejecenteret i Aalbæk, hvor beboerne ventede spændt indenfor med åbne vinduer. Optoget sang 3 sange og det blev gengældt med klapsalver fra beboerne. Optoget sluttede ved Borups Lækkerier, hvor de havde sponseret varm cacao og kaffe til deltagerne. Her blev der også kåring af græskarhovederne, den mest fantastifulde, den uhyggeligste og den pæneste.

- Nu er det tredje sæson turist-info er på pladsen ved museet. Vi har haft en rigtig god sommer igen, fortalte Ann Mette Willhöft Christensen, formand for Aalbæk Ny Turistforening, og vores samarbejde med museet er gået godt. Når turist-Info er åbent, er museet også åbent for besøgende.

- Vi har haft et fast team af frivillige medarbejdere som dækker både turist-info og museet. Men vi kunne godt tænke os flere frivillige til at servicere i turist-info.

Turisterne efterlyser cykelkort med ruter. I år har turist-info cykelkort fra VisitNordjylland. Kommunen har også nogle liggende, men de er fra Frederikshavn området.

- Vi håber at kommunen vil udvide cykelkortene til at omfatte hele kommunen, siger Ann Mette. Vi har mange turister, som også søger ruter vestpå til Tversted og omegn.

- I år har vi fået lavet et flot Aalbæk kort med bykort og aktiviteter. Vi arbejder på en ny brochure til næste år, hvor vi indarbejder et foldeudkort og en aktivitetskalender. Så vi opfordrer alle der vil have deres aktivitet i folderen, at henvende sig inden 1 marts næste år, slutter Ann Mette.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...