Arbejdet fortsætter så længe vejret tillader det

GL. SKAGEN: Arbejdet med ny beskyttelse af Gl. Skagen begynder fra næste uge. Da begynder arbejdet med at renovere og øge kystbeskyttelsen fra Rævehulevej til Højen Fyr

Hver eneste dag æder havet af strande og kystbeskyttelse langs vores kystlinje. Derfor begynder arbejdet med at forny og forbedre kystbeskyttelsen ved Gl. Skagen i næste uge.

Projektet med at renovere høfderne mellem Rævehulevej og Højen Fyr og etablere nye høfder har været undervejs i flere år. Frederikshavn Kommune og kystsikringslauget har fået endelig tilladelse til sikringen, der forventes afsluttet inden 1. maj 2019.

- Arbejdet begynder mandag den 17. september og varer så langt hen mod slutningen af 2018, som vejret tillader. Hvis ikke arbejdet kan færdiggøres inden vinter, genoptager entreprenøren arbejdet i foråret 2019, siger Tinne Stougaard, der er landinspektør i Center for Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune.

Nogle af høfderne ud for Gl. Skagen stammer fra 1950’erne, og de har førsteprioritet. De gamle høfder skal nedbrydes og bygges op på ny med både genbrugs- og nye materialer. Desuden skal der etableres syv nye høfder på strækningen.

Udgangspunkterne for renoveringsarbejdet er de eksisterende parkeringsarealer for enden af Skagbanke og Buttervej. Der kommer til at være en del arbejdskørsel til og fra de to arbejdspladser og langs stranden i arbejdsperioden.

I foråret 2019, når alle høfderne er færdigrenoverede, begynder arbejdet på solnedgangspladsen, der skal renoveres.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...