Hjemmeværnsøvelse fungere optimalt

KOMMUNEN: Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland havde under sin seneste øvelse 450 hjemmeværnssoldater i gang over alle tre dage.

En af opgaverne under øvelsen var at evakuere borgerne i Ørtoft. Borgerne var blevet forberedt på øvelsen, da der i dagene op til øvelsen var blevet delt flyers ud.

- Jeg var spændt på hvor mange borgere, der rent faktisk ville være med til evakueringen, da det naturligvis var frivilligt at deltage. Heldigvis var interessen til stede, og mine politihjemmeværnssoldater fik netop den øvelse vi ønskede, fortæller obertsløjtnant Jan Johansen, chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland.

Borgerne var også tilfredse med måden evakueringen blev håndteret på.

- Som borger i Ørtoft siger jeg tak for en fin gennemført øvelse. Det er rart at vide, at I er klar, hvis der en dag skulle blive brug for det. Det var meget søde hjemmeværnsfolk, som bankede på døren i morges, fortæller en af beboerne - Anne Lybech Thøgersen i et opslag om evakueringen på Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland facebook side

Øvelsen gav også indikationer på, hvad den enkelte soldat og enhed skal gå hjem og arbejde videre med frem mod distriktsøvelsen i 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...