DELTAG: Special Olympics er et stort stævne i Frederikshavn i 2020, og man vil gerne have flere lokale idrætsfolk med

SKAGEN: 15-17. maj 2020 kommer det store handicapidrætsstævne til Frederikshavn Kommune, og stævnet kommer til at have centrum i Arena Nord. Der kommer deltagere fra hele landet, og som det eneste stævne har Special Olympics lov til hejse det olympiske flag og tænde den olympiske ild.

- Flaget fik vi overrakt ved afslutningsceremonien i Helsingør og det opbevarer vi et sikkert sted i kommunen, siger idrætskoordinator i Frederikshavn Kommune Søren Vestergaard Pedersen.

- Vi har også lov til at tænde den olympiske flamme ved åbningsceremonien.

Søren Vestergaard Pedersen er udpeget som leder for det store stævne, hvor man forventer op mod 1000 deltagere, som skal kæmpe i 11 forskellige idrætsgrene.

Ved Special Olymoics dyster man i: Atletik, badminton, boccia, bowling, floorball/hockey, fodbold, golf, gymnastik, håndbold, ridning og svømning. Frederikshavn Kommune kan p.t. stille med deltagere til boccia, bowling, fodbold, håndbold og svømning.

Kravet for at stille op til Special Olympics Idrætsfestival er, at man er over 16 år med generelle indlæringsvanskeligheder eller udviklingshandicap og er et breddeidrætsarrangement for alle, uanset idrætslig niveau.

Det er altså ikke for folk kun med fysiske handicap - de har deres egen Para Olympics.

Til gengæld er det håbet, at Frederikshavn kan stille med deltagere i for eksempel atletik og golf.

Lige nu er Søren Vestergaard Pedersen ved at få andre almindelige idrætsforeninger til at stille med deltagere ligesom Skagen Svømmeklub vil gøre.

Kommunen har handicapidrætsforeninger i Sæby og Frederikshavn, og de er med i Special Olympics.

Udover at lave en masse konkurrencer har arrangørerne fokus på deltagernes sundhed, når de kommer til Frederikshavn.

- Vi har tænkt os at deltagerne skal have et serviceeftersyn, hvor de får målt hørelse, syn, blodtryk og tjekket tænderne. Der er stor fokus på idræt og sundhed i de her år også inden for handicapidrætten, siger Søren Vestergaard Pedersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...