Jacob Birkbak fra Strandby har i mange år ønsket at se Råbjerg Mile fra toppen. Indtil nu har han grundet sit handicap måtte nøjes med at iagttage milen fra parkeringspladsen. Så glæden var stor, da Jacob opdagede, at Naturstyrelsen har lagt køreplader ud fra asfaltvejen til toppen af Råbjerg Mile i uge 29.

Selvom det er 12. år, at Naturstyrelsen yder denne service for kørestolsbrugere og andre med gangbesvær, er det først i år muligheden for Jacob Birkbak var til stede.

- Det er dejligt, at jeg nu har fået denne chance og kan nyde udsigten fra toppen af Råbjerg Mile. Og hvor er her flot, siger en begejstret Jacob Birkbak til sin far Kurt Birkbak, der er med som hjælper.

Skønt Jacob Birkbak er spastiker, er han meget fysisk aktiv. Han dyrker idrætsgrenen RaceRunning, der er en atletisk disciplin for handicappede. Atleterne bruger en specialbygget løbecykel og løber 100, 200, 400, 800 meter samt 10 kilometer, halv og fuld maraton på bane. Jacob Birkbak er Verdensmester på 1500 meter, og i juli opnåede han tre personlige rekorder på distancerne 100, 300 og 800 meter ved Herning Games.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...