Der bliver et sort hjørne i den bagerste del af Galleri Skagen, men et meget pikant og et elegant et af slagsen

SKAGEN: Det er billedkunstner Gitte Toft, der nu ruller endnu en side at sit naturalistiske malertalent ud.

Billederne har fokus på det smukke og enkle i kvindekroppen. Gitte har malet den type billeder i flere år og det startede egentlig som en udfordring kunstnergruppen Art5 fra Randers stillede sig selv og hinanden tilbage i 2013.

Gruppen Art5, som Gitte havde været med til at starte op, bestod af 2 meget forskellige fotografer og 3 billedkunstnere. Denne gruppe havde 2 hovedformål: At udfordre hinanden på deres kunnen samt at udstille 2 gange årligt.

- Op til hver udstilling valgte vi sammen et emne og på et tidspunkt blev det erotik, fortæller Gitte Toft.

- Derefter var det op til medlemmerne at fortolke det. Det kom der en fantastisk udstilling med stort besøgstal ud af. Erotik ér jo populært, det er der ingen tvivl om, og nu er jo spændt på at se om skagboerne og nordjyder er ligeså frisindede og glade for erotisk kunst, som de er i Østjylland.

- De erotiske billeder har bragt mig flere spændende opgaver, smiler Gitte. Blandt andet havde et ægtepar set den første udstilling jeg afholdt. De var begge meget begejstrede for udtrykket i billederne. De gik dog tomhændede fra udstillingen, men et par uger senere ringede kvinden og bad mig male et billede af hende selv i samme stil. Billedet ville hun give sin mand i sølvbryllupsmorgengave. Som sagt, så gjort og det blev et fabelagtigt billede, for hun var en rigtig flot kvinde. Nu skulle man måske tro at det billede forblev i deres soveværelse. Men det var ikke tilfældet her. Snakken var faldet på den lidt specielle morgengave under festen og resolut hentede hun det og spankulerede frisk og frejdig rundt mellem gæsterne og viste billedet af sig selv frem. Herligt, frisindet og modigt.”

Den erotiske udstilling bliver hængt op i løbet af torsdag og hænger julen over.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...