Aktivitetscentret på den tidligere skole i Jerup, har dannet rammerne for flere nye fællesskaber, som senioridræt, bueskydning og keramik, har nu også fået en vævestue.

Det er Githa Jensen som udtrykker stor begejstring for det lokale, som hun har lejet i Jerup Landsbycenter, hvor hun nu har arrangeret kurser på store gulvvæve.

- Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg kom på den tanke om en vævestue, som skulle blive til en drøm. Men en dag blev jeg ringet op af en ældre dame, der havde en væv til salg, den måtte jeg jo ud og se, fortæller Githa Jensen der i 2015 startede på vævekurser gennem Dansk Tekstillaug skaftevævs uddannelser, der blev til 4 lærerige og helt uforglemmelige år.

- Jeg faldt godt i hak med Ruth, som hun hed. Hun synes det var spændende, at jeg havde denne uddannelse, da hun selv havde vævet i mange år, men nu ikke kunne væve mere. Det endte med, at jeg købte hendes væv og en masse garn.

Tanken og drømmen om en dag, at åbne sin egen væveskole, hvor Githa kunne undervise, når hun blev færdig med skaftevævsuddannelsen, begyndte at spire.

- Jeg fik på et tidspunkt tilbudt en væv gratis og en anden til en fornuftig pris og så gik det ellers slag i slag, indtil jeg som nu havde 10 væve. Men hvor skulle jeg være med så mange væve og der skulle jo også være plads til borde, fortæller Githa.

Flere steder blev undersøgt, men enten var pladsen for trang eller også var det for dyrt, og vævene skulle jo gerne kunne være opstillet og samlet permanent. - Så hørte jeg at bygninger på Jerup gamle skole blev ledige igen, efter lukning af friskolen og jeg tænkte, at det var en mulighed. Jeg fik en snak med ejeren, og vupti fik jeg lige det klasselokale jeg manglede.

Githa Jensen har nu været i gang med forberedelserne til sin væveskole i nogle måneder, og har fået hjælp af sin mand Tonny til, at køre vævene til Jerup og samle dem.

- Der er også blevet lavet et par vævebænke og nogle reservedele, så nu er jeg er ved, at have dem alle køreklar, fortæller Githa Jensen.

Githa Jensen har også indgået et samarbejde med FOF Vendsyssel og håber på, at der melder så mange elever til vævekurset, at hun kan starte det første hold den 17. september. Githa har også et kursus i billedvævning, med start 15. september også på Jerup gamle skole.

- Min drøm må bare leves ud, og så må det braste eller bære, jeg håber på det sidste, slutter Githa Jensen.

Går man rundt med en lille iværksætter i maven eller har man nogle kreative ideer, men mangler rammerne for at føre det ud i livet, kunne Jerup Landsbycenter være en mulighed.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...