Hos Børns Voksenvenner er der venteliste af unge kvinder, som er parate til at knytte venskab med et barn

KOMMUNEN: Mange piger tumler med problemer, og nogle gange det kan være svært at tale med en mor om dét, der trykker. Nogle gange er det nemmere at betro sig til en storesøster - eller til en anden voksen.

Børns Voksenvenner kan hjælpe med at finde en voksen kvinde, som gerne vil lytte.

-Børns Voksenvenner er en forening, som formidler venskaber mellem ressourcestærke voksne og børn med behov for mere voksenkontakt. I Frederikshavn er vi lige nu i den heldige situation, at vi har en del kvinder på venteliste til at blive voksenvenner, fortæller Agnete Christensen og Inge Jensen fra foreningen.

- Aldersmæssigt er der stor spredning blandt dem, der ønsker at blive voksenvenner, men for tiden har vi flest unge kvinder under 30 år, og de er så parate til at komme i gang.

- En voksenven kan give barnet et nyt frirum. For hun skal hverken være reservemor eller barnepige, siger Inge og Agnete.

- En ung voksenven bliver snarere en slags ”storesøster”. Mange børn vokser i dag op i små familier – måske med kun en af forældrene og uden søskende. For disse børn kan tilbuddet om en voksenven være en gave. Næsten som at få en rigtig storesøster. Også for piger, der udelukkende har små søskende, eller hvor sygdom eller andre problemer fylder i familien, giver samværet med voksenvennen et sundt pusterum.

Voksenvenner arbejder frivilligt og ulønnet.

Foreningen gennemfører grundige interviews af nye voksenvenner og afholder kurser, som forbereder voksenvennen til samværet med barnet.

Foreningen mangler i øvrigt stadig mandlige voksenvenner.

Lokalforeningen kan kontaktes på mail frederikshavn@voksenven.dk

Man kan læse mere om Børns Voksenvenner på www.voksenven.dk og her er der et link, hvor forældre selv kan skrive deres barn på venteliste til en voksenven.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...