Mindekoncert på dagen, hvor Thomas ville have fyldt 100 år

SKAGEN: 20. december ville Fisker Thomas været blevet 100 år. Det vil blive markeret på restaurant Kompasset i Skagen, med en hyldest og mindekoncert fredag 20. december kl. 14.

Idémanden bag koncerten er Fisker Thomas’ mangeårige ven spillemanden Peter Sørensen. Gennem mere end 11 år var han rundt på landevejene og bakkede Thomas musikalsk op.

Efter Thomas gik bort 2003 har Peter Sørensen taget ud og underholdt med sange fra Fisker Thomas’ sangskat, både solo og med Kræn West.

Da det allerede har rygtes med koncerten, er der kommet flere opringninger fra bl.a. Fyn, Silkeborg og Aalborg for at overvære den.

Eftermiddagen former sig sådan, at Peter Sørensen tager udgangspunkt i de sæt han spillede med Thomas. Der bliver også mulighed for at synge med via sanghæfter der er blevet trykt. Imellem sangene kommer Peter med anekdoter fra sit liv med Thomas.

Både Kræn West og Fisker Thomas’ barnebarn Mads Toghøj er inviteret til at deltage musikalsk, men alle har arrangementer til anden side.

Fra Fisker Thomas startede sin musikalske bane omkring 1975 og indtil sin bortgang nåede han omkring 10 til 12 plade/CD-udgivelser. At komme ind på fakta med udgivelser, koncerter og musikere omkring Thomas vil være for omfattende.

Derfor vil vi lade Peter Sørensen fortælle nogle anekdoter omkring Fisker Thomas. Anekdoter, som man ikke kan google, men som kun kan fortælles af de musikere han har været omgivet af.

Peter Sørensen kan fortælle i timevis fra sine oplevelser med Thomas. Så her lidt fra hans hukommelse.

Når vi var på landevejen til et job, havde vi kun lige passeret Skagens byskilt, da Thomas begyndte at fortælle historier. Sommetider kunne han ikke huske hvad han havde fortalt og så kunne vi få den samme historie flere gange. Så på en tur til Randers kunne samme historie godt komme 8 gange, fortæller Peter.

Thomas kunne også godt være stædig. Husker da han skulle indspille en CD med Dræsinebanden i 1997 og samarbejdet med Andreas fra bandet løb af sporet.

På et tidspunkt banker Thomas i bordet, så det hele hopper og råber højt: Det kan kraftedeme godt være at i på kutterne nede i det sydfynske ø hav har ternede gardiner og blomster i vinduet. Det har vi kraftedeme ikke ude på Nordsøen.

Thomas elskede også at drille.

- På et tidspunkt da jeg havde Bixen i Aalbæk, var der et par fra Frederikshavn, der kom der.

Thomas fortalt manden, der var lidt naiv, at han havde fået en bøde af miljøministeriet. Jeg var et stort spørgsmål, men kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet, da han sagde: Jo, jeg kom til at tabe et kassettebånd med Jodle Birge i havnen. Manden troede på Thomas spøg.

- Der er også dengang vi spillede til Stenbjerg-dagene ved indgangen til auktionshallen. Idet en fugleklat fra en svale landede på Thomas´ kasket, sagde han: nu spiller vi Du lille svale.

Peter Sørensen fortæller, at havde man Fisker Thomas som ven, havde man en ven for evigt.

Han glæder sig til at give mindekoncerten til ære for Thomas og sætter en stor flot etiket på ham: Danmarks største maritime visefortolker.

Der venter publikum en fornøjelig og mindeværdig eftermiddag på Kompasset med alle de gode sange fra Fisker Thomas og anekdoter fra hans liv, sunget, spillet og fortalt af Peter Sørensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...