SKAGEN: Skagen Bio’s Seniorbio slutter programmet for første halvdel af 2019 med et besøg i Londons modeverden anno 1950’erne.

Det er med filmen Den skjulte tråd som vises 2., 3. og 4. april. Alle tre dage er det kl. 10.30, og traditionen tro følger der en let frokostanretning på Jakobs Café med i billetprisen.

Reynolds Woodcock er en kunstner. Hans kunst er kjoler. De smykker kongelige, adelige, filmstjerner og i det hele taget det finere borgerskabs kvinder i 1950’ernes London – lejlighedsvis også fine gæster fra kontinentet.

Men det er kjolen, der er værket.

Selv er han overbevist ungkarl, og der er bestandig udskiftning i hans muser, som alle må indordne sig under hans vaner og luner.

Den eneste feminine konstant i hans liv er søsteren Cyril, der også er manager for hans kjoleimperium - og selvfølgelig hans underdanige stab af syersker.

Men da Reynolds er taget på landet for at slippe for det ubehagelige drama, mens Cyril slipper af med hans sidste veninde, møder han den unge Alma.

Hun serverer på et badehotel, hvor han spiser morgenmad, men hun fanger hans øje, så han inviterer hende på middag samme aften.

Bagefter tager han hende med hjem og prøver kjoler på hende. Hvad Reynolds ikke havde forudset i mødet med den unge Alma, er, at hun er en viljestærk kvinde og ikke lader sin kærlighed indordne under hans tilfældige luner.

Instruktøren Paul Thomas Anderson fortæller med filmen en historie om fascination, forelskelse og besættelse på baggrund af 50’erne haute couture i London. Det er samtidig en film, der har en for mig uventet drejning og slutning, og så er skuespillet helt fantastisk.

Som den dedikerede kjoleskaber Reynolds ses Daniel Day-Lewis, mens Lesley Manville spiller hans søster og Vicky Krieps den unge Alma.

Billetter til filmen kan købes via biografens hjemmeside fra på mandag kl. 10, på biblioteket og i biografens billetsalg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...