Sønderjylland var en del af Tyskland fra 1864 - 1920. I den anledning har menighedsrådet i Ålbæk arrangeret en aften om Genforeningen, hvor foredragsholder Flemming Nielsen fra Egernsund i Sønderjylland, der harhaft problematikken tæt inde på livet, fortæller om emnet.

Flemming Nielsen er også bekendt med Skagen-området, idet han har væretansat i 10 år på Vendsyssel Tidende i Skagen og senere 30 år i

Grænselandet.

Han kommer og fortæller om ”Tre Grænselandsskæbner. Flemming Nielsen har haft forfædre i Sønderjylland, der på mange områder var splittet mellem to nationer, to sprog og to kulturer. Ikke alle har haft de samme muligheder som Flemming Nielsen for at dykke ned i de voldsomme og overraskende detaljer. Han løfter en flig af to slægtninges helt utrolige skæbner og sin morfars ”held i uheld” for som dansksindet sønderjyde at overleve 3 år i 1. verdenskrig for ”Der Kaiser”.

Flemming Nielsen kommer også ind på udviklingen i Grænselandet efter

Genforeningen og om sit syn på mindretal, politik, kultur og sprog i vor tid.

Foredraget er i Ålbæk på Aalbæk gl. Kro den 23. september kl 18.00. Alle er velkommen, men tilmelding er nødvendig til Knud Bilde 309 609 38.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...