Når Danmarks regent fejrer sin 80 års fødselsdag den 16. april, vil der blandt gaverne være et kunstværk malet af en 3. kl. elev fra Skagen Skole.

Eleverne maler billederne på Skagens Museum under kyndig vejledning af museets kunstformidler Ane Bjerg Thomsen tirsdag den 25. februar

To 3. klasser fra Skagen Skole maler kunst som et bidrag til den fælleskommunale gave i anledning af Dronning Margrethes 80-års fødselsdag den 16. april 2020. KL har taget initiativ til gaven, som består i, at alle kommuner bidrager med ét maleri lavet af elever i 3. klasse. Valget er faldet på 3. klasserne fra Skagen Skole, da Skagen er stærkt forbundet med kunst og verdensberømte kunstnere.

- Vi har allieret os med Skagens Museum, som Skagen Skole i forvejen har et fortrinligt samarbejde med. Eleverne glæder sig helt vildt til at male, og de synes, det er spændende, at de får lov til at være med i gaven til Dronningens, siger Jakob Skytte Jakobsen, afdelingsleder, Skoledistrikt Nord, Frederikshavn Kommune.

Der bliver trængsel i malerværkstedet på Skagens Museum tirsdag den 25. februar, når eleverne fra Skagen Skole tjekker ind. Kunstformidler Ane Bjerg Thomsen står klar med farver og pensler, når 17 drenge indfinder sig kl. 8.15-10.15, og 31 piger overtager værktøjet kl. 10.30-12.30. KL har sat rammen for motivet: Der skal indgå et portræt af Dronningen og et vartegn. I Skagen skal eleverne male deres egen version af P.S. Krøyers berømte billede Sommeraftener på Skagen Sønderstrand.

Vindere deltager i præsentation for fødselaren.

En lokal jury bestående af borgmester Birgit S. Hansen og kunstformidler Ane Bjerg Thomsen kårer vinderen af konkurrencen fredag den 28. februar. Juryen kårer også en 2. plads. Vinderne får en tur til København for at deltage i en ceremoni på Christiansborg Slot den 15. april, hvor malerierne præsenteres for Dronningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...