Gitte Marie formidler en affaldsfri livsstil

KOMMUNEN: I 2015 sagde den 25-årige frederikshavner Gitte Marie Uggerhøj Johansen farvel til bl.a. modetøj og charterferier til fordel for den affaldsfri livsstil Zero Waste, og siden da har hun levet af at formidle om bæredygtighed og forbrugervaner.

Zero Waste går ud på at producere så lidt affald som muligt, og især den type affald, der ikke kan sendes til genbrug.

Direkte oversat betyder det ”nul affald”.

Zero Waste bevægelsen startede i USA, og er meget stor i Australien og Canada. Det er også kommet til Europa og særligt Tyskland har taget rigtig godt imod det. I Danmark er den også på vej. Én af dem, der lever af at formidle bæredygtighed og grønnere forbrugsvaner er Gitte Marie Uggerhøj Johansen.

- Jeg forslog min kæreste Mikkel, at vi skulle prøve, om vi kunne undgå at producere affald, og han sagde straks ja, fortæller Gitte Marie.

Parret begyndte i det små med at droppe plastikposer, og i stedet opbevare maden i glas i køleskabet – derefter tog det fart.

Det er slet ikke så besværligt som det lyder at leve grønnere og mere bæredygtigt, er hendes påstand, og mandag 2. og tirsdag 3. september, kl. 19.30, kan du på Skagens Bibliotek og Frederikshavn Bibliotek få hendes tips til en mere affaldsfri livsstil.

I sit foredrag kommer Gitte Marie ind på alle de ting, vi omgiver os med i vores hverdag. Plastikproduktion, kødindustri, Co2 aftryk, tekstilproduktion, e-affald og meget mere, der resulterer i, at vi efterlader planeten i dårligere stand, end da vi fik den. – Det kan vi sammen ændre på og skabe grønnere løsninger, er Gitte Maries påstand.

Aftenen er tilrettelagt i samarbejde med Ungeklimarådet, Frederikshavn, og billetterne finder du på bibl.frederikshavn.dk under Det Sker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...