Eigil Torp slutter efter 20 år i formandsstolen - men han er stadig med på sidelinjen

KOMMUNEN: Eigil Torp Olesen har i 20 år været formand for Danmarks Naturfredningsforening - først i Skagen, senere i Frederikshavn og Læsø Kommuner.

Nu er det slut.

Han er lige fyldt 70 og overlader opgaven til andre.

Ikke til en ny formand, for sådan en har foreningen ikke kunnet finde, men til en gruppe bestyrelsesmedlemmer, som deler arbejdet mellem sig i en ny struktur med advokat Lars Fogh-Andersen som koordinator og Eigil Torp i en mere tilbagetrukken rolle.

Som lokalformand i Danmarks Naturfredningsforening har han kæmpet for miljøet fra sit skrivebord ved at læse planforslag, skrive indsigelser og behandle henvendelser fra borgere.

Efter kommunalreformen og nedlæggelse af amterne er sagsmængden fleredoblet.

- Størstedelen af natur- og miljøområdet blev kontrolleret af amterne. Den opgave overgik ved kommunalreformen til kommunerne, hvor hensynet til arbejdspladser og virksomheder i sagens natur vejer tungt. Derfor er det vigtigt, at vi som Danmarks største grønne organisation har et kritisk blik på forvaltningen af natur- og miljø, siger han.

Og det blik vil DN fortsat levere i den nordligste del af landet - om end det bliver med Eigil Torp i en mere tilbagetrukket rolle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...