SKAGEN: I samarbejde med Turisthus Nord bringer vi her en oversigt over meget af det, du kan opleve i Skagen og omegn. Hvis du vil vide mere så klik ind på www.skagen.dk

Onsdag d. 5. december

Kl. 10.00-16.00: Skagen er et enestående sted for trækfugle fra hele verden. Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle hvor du kan tage på en virtuel oplevelsesrejse og opleve de mange spændende trækfugle, der hvert år gæster Skagen og Grenen området. Glæd dig til en spændende oplevelse!

Kl. 13.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus. Pris inkl. smagsprøver. Tilmelding på tlf. 98 45 00 50 – www.skagenbryghus.dk.

Kl. 13.00-13.30: Månedens historie på Kystmuseet Skagen: ”Julens Gæstebud” - Storslåede julegilder med masser af kogt flæsk og fisk, saltet kød, sennepssovs og søsterkage – sådan fejrede nogle af skagboerne julen. Andre måtte gå rundt ved dørene og bede om hjælp til julen. Kom og få lidt mere at vide om livet og juletraditionerne i Skagen i 1800-tallet. Gratis for museets gæster.

Kl. 13.00: Onsdagsbridge i Virkelyst. Tilmelding inden kl. 12.00 på dagen til Grethe Christensen – tlf. 98 44 12 50/ 21 69 81 91.

Kl. 15.00-17.00: Eftermiddagsmøde i Skagen Sognehus. ”Livserindringer fra Skagen” v/ Vivi Overgaard. Fri entré. Tilmelding på tlf. 98 44 26 44.

Kl. 17.00: Aftensang i Skagen Kirke - musik, sang og refleksion. Alle er velkomne.

Torsdag d. 6. december

Kl. 10.00: Kom og prøv vinterbadning i Skagen. Få det kolde gys sammen med vores dejlige vinterbadeværter fra vinterbadeklubben Isbryderen, som tager jer sikkert med på rejsen til at prøve vinterbadning i Skagen. Der vil blive fortalt lidt om vinterbadning, og hvad det gør for kroppen – og den velvære der følger med det kolde gys. Vinterbadningen afsluttes med en lille én at varme sig på. Billetter købes på www.skagenshoppen.dk Mødested: Promenaden Østre Strandvej / overfor Lochersvej. Arrangementet afholdes hver tirsdag, torsdag og lørdag i perioden 15. november 2018 - 7. februar 2019. OBS - tilmelding senest dagen før kl. 15.30.

Kl. 10.00-16.00: Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle.

Kl. 14.00: Månedens billede på Skagens Museum. Kom og hør en af museets inspektører fortælle om Svend Danelunds ”Fiskeredskabsskur. Skagen” fra 1989, der er månedens billede i december. Gratis for museets gæster.

Kl. 19.00: Bankospil i Klitrosen, Markvej 121, Skagen. Alle er velkomne.

Fredag d. 7. december

Kl. 10.00-16.00: Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle.

Kl. 10.30-11.30: Børneteater på Ålbæk Bibliotek – ”En rigtig nisse” v/ Det lille Verdens Teater. Billetter købes på https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=30a3700aa6 Teatret er for børn i alderen 3-8 år.

Kl. 11.00-20.00: ”Smagen af jul - Ålbæk Julemarked”. Oplev Danmarks nordligste julestemning i Lysets landsby Ålbæk. Kom og besøg det mest hyggelige julemarked i Nordjylland – der vil være imponerende lysudsmykning, spændende boder, hvor man kan få slukket både sult og tørst – og du kan købe julegaver. Byens butikker er åbne – og har som altid gode tilbud og et godt vareudvalg. Julemarkedet finder du i Aalbæk gl. Kro’s have og gård – og der er gratis adgang. Julen i Aalbæk starter allerede fredag d. 16. november – og julemarkedet vil efterfølgende være åbent fredag til søndag kl. 11.00 - 20.00 helt frem til og med søndag d. 16. december. Kl. 16.00-19.00: ”De ½ lune Jyder” - God musik og godt humør. Læs mere på www.juliaalbaek.dk

Kl. 13.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus. Pris inkl. smagsprøver. Tilmelding på tlf. 98 45 00 50 – www.skagenbryghus.dk.

Kl. 14.00: Temaomvisning i Skagens Museums efterårsudstilling: ”So long – fra kælder til nye samlinger”. De fleste museer gemmer på mere end gæsterne aner, og Skagens Museums magasiner har i mange år huset værker af kunstnere der er meget yngre end skagensmalerne, og aldrig har været en del af kunstnerkolonien. Flertallet af disse er nu ved at blive udskilt af samlingen, men hvordan havnede de egentlig på museum og hvad skal der ske med dem nu? Omvisningen varer ca. 45 minutter og er gratis for museets gæster.

Kl. 15.00-18.00: Live musik på Skagen Bryghus med ”Smokehouse” (Rock´n Roll Blues).

Lørdag d. 8. december

Kl. 10.00: Kom og prøv vinterbadning i Skagen. Få det kolde gys sammen med vores dejlige vinterbadeværter fra vinterbadeklubben Isbryderen, som tager jer sikkert med på rejsen til at prøve vinterbadning i Skagen. Billetter købes på www.skagenshoppen.dk Tilmelding senest dagen før kl. 15.30.

Kl. 10.00-16.00: Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle.

Kl. 10.00-15.00: Skagen oser af julehygge! Spejderne er på Pladsen ved Vandkunsten - Kig ind i teltet og lav julegaven til mor og far. Besøg de hyggelige julehytter med varme æbleskiver og vafler. Varm cacao og gløgg. Desuden kan man vinde præmier ved hytterne med boldkast. Leg, klap og kæl for dyrene fra Farm Funs mini zoo eller tag en tur med hestevognen gennem julebyen Skagen! Julemanden går rundt med slik. Ta´ dit eget digitale julepostkort fra Skagen på pladsen ved Julebyen.

Kl. 10.00-12.30: Sæt perler på din jul på Skagens Bibliotek - Julen står lige snart for døren med bjælde-klang, kalenderlys og julepynt. I dag kan du lave den fineste julepynt i perler. Vi laver både perleplader, trækker perler på snor og andre ting med perler. Husk, at julepynt også er alletiders gave, så mangler du lige en lille ekstra gave til farmor eller din bedste veninde, kan du også lave den i dag, måske en sej juletræsmagnet eller julekugle-øreringe. Tag dine forældre med, hvis du skal bruge hjælp. For børn i alderen 3-12 år.

Kl. 11.00-20.00: ”Smagen af jul - Ålbæk Julemarked”. Oplev Danmarks nordligste julestemning i Ålbæk. Læs mere på www.juliaalbaek.dk

Kl. 11.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus. Pris inkl. smagsprøver. Tilmelding på tlf. 98 45 00 50 – www.skagenbryghus.dk.

Kl. 12.00: Orgelmatiné i Skagen Kirke – en halv times festlig julemusik. Fri entré.

Kl. 15.00-18.00: Live musik på Skagen Bryghus med ”All Stars” (Rock).

Kl. 22.00: Live musik på Viseværtshuset med ”Mads Toghøj”.

Søndag d. 9. december

Kl. 10.00-16.00: Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle.

Kl. 10.00: Travetur med Sund By med start fra Sund By Skagen. Naturen er lige uden for døren og til fri afbenyttelse 24 timer i døgnet. Er du til en rask tur langs stranden i blæsevejr? Eller til en stille tur i plantagen? Det vil give dig nye oplevelser og nogen at snakke med undervejs. Du møder bare op på det angivne mødested.

Kl. 11.00-15.00: Skagen oser af julehygge! Spejderne er på Pladsen ved Vandkunsten - Kig ind i teltet og lav julegaven til mor og far. Besøg de hyggelige julehytter med varme æbleskiver og vafler. Varm cacao og gløgg. Desuden kan man vinde præmier ved hytterne med boldkast. Leg, klap og kæl for dyrene fra Farm Funs mini zoo eller tag en tur med hestevognen gennem julebyen Skagen! Julemanden går rundt med slik. Ta´ dit eget digitale julepostkort fra Skagen på pladsen ved Julebyen. Kl. 13.00: Oplæsning af julehistorie for børn.

Kl. 11.00-16.00: Smagen af Skagen - Christmas Food Walk - Få en anderledes og unik frokostoplevelse hos nogle af Skagens førende spisesteder. Bestil på: www.skagenfw.dk senest 7. december klokken 12.

Kl. 11.00-20.00: ”Smagen af jul - Ålbæk Julemarked”. Læs mere på www.juliaalbaek.dk

Kl. 11.00: ”Intro til samlingen” på Skagens Museum - På denne omvisning gives en generel introduktion til kunstnerkolonien i Skagen og i særdeleshed til skagensmalerne, deres værker og museets historie. Kom og hør nærmere om, hvorfor malerne kom til Skagen, hvilke motiver de var optaget af, og hvordan de malede. Omvisningen er gratis for museets gæster.

Kl. 14.30: JULEMATINÉ M. HAPPY HOLIDAY JAZZ QUARTET i Kulturhus Kappelborg. Kappelborgs Venners årlige julematiné på Kappelborg. Overskuddet går til støtte til børnearrangementer på Kappelborg i 2019. Billetter købes på www.kappelborgskagen.dk el. ved personlig henvendelse på Skagen Turistbureau.

Kl. 16.00: ”De ni læsninger” i Skagen Kirke med ”Kor for sjov”, Børnekoret og Skagen Kirkes Motetkor samt læsere fra menigheden.

Mandag d. 10. december

Kl. 10.00: Gigtforeningen har stavgang fra Træningscenteret på Hans Baghsvej. Det er gratis at deltage og alle kan være med. Turen varer ca. 1½ time og stavstænger kan lånes de første gange.

Kl. 13.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus. Pris inkl. smagsprøver. Tilmelding på tlf. 98 45 00 50 – www.skagenbryghus.dk.

Kl. 13.30-15.00: ”Alle mand til årerne!” - Strandingsberetninger på Kystmuseet Skagen. Dette arrangement giver et grundigt indblik i redningsvæsnets tidligste historie og i redningsmændenes og deres familiers livsvilkår. Deltagerne får indblik i redningsbådens særlige indretning og mandskabets arbejde ombord. Eftermiddagen sluttes af med en hjemmelavet bjesk, kaffe og en dramatisk strandingsberetning - denne dag om ”Ernst og Brooklands”. Arrangementet er gratis for museets gæster.

Kl. 14.00-16.00: Oplev Østerby - Snyd ikke dig selv for at gå med på byvandring i Skagens gamle kvarter Østerby. Her venter mange interessante fortællinger. Turen starter på den pulserende Skagen Havn. Herfra videre gennem den hyggelige by, hvor de Skagensgule huse med de karakteristiske røde tage med hvide blonder ligger bag røde og hvide stakitter. Nu følger et besøg ved det gamle Vippefyr, hvor der er en enestående udsigt over land og det til tider oprørte hav, der gennem hundreder af år har givet og taget, og med kig til Grenen, hvor Danmark ender og de to have mødes. Turen afsluttes med kaffe på historiske Brøndums Hotel, hvor væggene fortæller spændende historier om de Skagensmalere, der var med til at forvandle Skagen fra fattig fiskerby til et nu populært feriested. Tilmelding til Skagen Turistbureau senest kl. 12.00 på dagen.

Tirsdag d. 11. december

Kl. 10.00: Kom og prøv vinterbadning i Skagen. Billetter købes på www.skagenshoppen.dk.

Kl. 10.00-16.00: Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle.

Kl. 19.00: Musikskolens julekoncert i Kulturhus Kappelborg. Aftenen starter som altid med de mindste nisser fra Musikværkstedsholdene, hvorefter vi skal lytte til både børnekor og voksenkor, og mange af Musikskolens dygtige sammenspilshold. Det bliver lige fra violinsammenspil til hård rock, så der er noget for alle ører. Der kan købes forfriskninger til favorable priser. Døren åbner kl. 18.30. Billetter købes på http://www.kappelborgskagen.dk/arrangementer/vis/artikel/musikskolens-julekoncert-3/ el. ved personlig henvendelse på Skagen Turistbureau.

Kl. 19.30: Skagen Bio viser filmen ”Den tid på året”. Billetbestilling på www.skagenbio.dk eller Skagens Bibliotek tlf. 98 45 92 00 i bibliotekets betjente åbningstid eller en time før en forestilling begynder: tlf. 81 11 60 12.

Onsdag d. 12. december

Kl. 10.00-16.00: Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle.

Kl. 13.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus. Pris inkl. smagsprøver. Tilmelding på tlf. 98 45 00 50 – www.skagenbryghus.dk.

Kl. 13.00-13.30: Månedens historie på Kystmuseet Skagen: ”Julens Gæstebud” - Storslåede julegilder med masser af kogt flæsk og fisk, saltet kød, sennepssovs og søsterkage – sådan fejrede nogle af skagboerne julen. Andre måtte gå rundt ved dørene og bede om hjælp til julen. Kom og få lidt mere at vide om livet og juletraditionerne i Skagen i 1800-tallet. Gratis for museets gæster.

Kl. 13.00: Onsdagsbridge i Virkelyst. Tilmelding inden kl. 12.00 på dagen til Grethe Christensen – tlf. 98 44 12 50/ 21 69 81 91.

Kl. 17.00: Aftensang i Skagen Kirke - – musik, sang og refleksion. Alle er velkomne.

Kl. 19.30: Skagen Bio viser filmen ”Den tid på året” m/danske undertekster. Billetbestilling på www.skagenbio.dk eller Skagens Bibliotek tlf. 98 45 92 00 i bibliotekets betjente åbningstid eller en time før en forestilling begynder: tlf. 81 11 60 12.

Torsdag d. 13. december

Kl. 10.00: Kom og prøv vinterbadning i Skagen. Billetter købes på www.skagenshoppen.dk.

Kl. 10.00-16.00: Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle.

Kl. 19.00: Luciaoptog i Den Svenske Sømandskirke - Kom og oplev denne hyggelige højtidelighed, som har været en tradition i Den Svenske Sømandskirke gennem mange år. Når mørket falder på, kommer Lucia med lys, håb og kærlighed og lyser op i kirken. Efter optoget er der kaffe, pepparkakor og ”lussekatt”, foruden et lotteri i løbet af aftenen. Arrangementet er for børn og voksne. Sted: Den Svenske Sømandskirke, Vestre Strandvej 24, Skagen.

Kl. 19.30: Skagen Bio viser filmen ”Den tid på året” m/danske undertekster. Billetbestilling på www.skagenbio.dk eller Skagens Bibliotek tlf. 98 45 92 00 i bibliotekets betjente åbningstid eller en time før en forestilling begynder: tlf. 81 11 60 12.

Fredag d. 14. december

Kl. 10.00-16.00: Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle.

Kl. 11.00-20.00: ”Smagen af jul - Ålbæk Julemarked”. Oplev Danmarks nordligste julestemning i Ålbæk. Læs mere på www.juliaalbaek.dk

Kl. 13.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus. Pris inkl. smagsprøver. Tilmelding på tlf. 98 45 00 50 – www.skagenbryghus.dk.

Kl. 14.00: Temaomvisning på Skagens Museum: Brøndums Spisesal. Denne temaomvisning har et særligt fokus på museets enestående spisesal fra Brøndums Hotel. Få svar på hvorfor og hvordan den er endt på Skagens Museum og få desuden et generelt indblik i skagensmalernes værker. Gratis for museets gæster.

Kl. 16.00-18.15: Live musik på Skagen Bryghus med ”Thomas Pedersen” (Rock – ”Den Syngende Bager”).

Lørdag d. 15. december

Kl. 10.00: Kom og prøv vinterbadning i Skagen. Billetter købes på www.skagenshoppen.dk - tilmelding senest dagen før kl. 15.30.

Kl. 10.00-16.00: Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle.

Kl. 10.00-15.00: Skagen oser af julehygge! Spejderne er på Pladsen ved Vandkunsten - Kig ind i teltet og lav julegaven til mor og far. Besøg de hyggelige julehytter med varme æbleskiver og vafler. Varm cacao og gløgg. Desuden kan man vinde præmier ved hytterne med boldkast. Leg, klap og kæl for dyrene fra Farm Funs mini zoo eller tag en tur med hestevognen gennem julebyen Skagen! Julemanden går rundt med slik. Ta´ dit eget digitale julepostkort fra Skagen på pladsen ved Julebyen.

Kl. 11.00-20.00: ”Smagen af jul - Ålbæk Julemarked”. Oplev Danmarks nordligste julestemning i Ålbæk. Kom og besøg det mest hyggelige julemarked i Nordjylland – der vil være imponerende lysudsmykning, spændende boder, hvor man kan få slukket både sult og tørst – og du kan købe julegaver. Byens butikker er åbne – og har som altid gode tilbud og et godt vareudvalg. Julemarkedet finder du i Aalbæk gl. Kro’s have og gård – og der er gratis adgang. Julen i Aalbæk starter allerede fredag d. 16. november – og julemarkedet vil efterfølgende være åbent fredag til søndag kl. 11.00 - 20.00 helt frem til og med søndag d. 16. december. Fra kl. 15.00: Kom og mød De tre Vise mænd, Jomfru Maria, Joseph, det lille Jesus-barn & æslet og få mulighed for at tage en selfie af dig selv, dine børn eller børnebørn sammen med dem, enten på pladsen eller ved Betlehems stalden. Måske er det årets julekort. Kl. 15.00-15.45 & Kl. 16.00-16.45: 8 mands Brass Band orkester spiller. Kl. 16.45-19.45: Kaptajnen & Skovmanden spiller julemusik. Læs mere på www.juliaalbaek.dk

Kl. 11.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus. Pris inkl. smagsprøver. Tilmelding på tlf. 98 45 00 50 – www.skagenbryghus.dk.

Kl. 12.00: Juleopera i Skagen Kirke – 1. del af ”Menottis Amahl” og ”Miraklet”. Medvirkende: Amahl: Matthias Bermann, Moderen: Annette Bo Nielsen, Orgel: Rikke Kursch, Oplæsning og instruktion: Mads Peter Neumann. Fri entré.

Kl. 14.00: Julekoncert på Skagens Museum med Jens–Christian Wandt. Den traditionsrige julekoncert med tenor Jens Christian Wandt, hvor julens toner slås an. Wandt er kendt hos enhver der har Skagen kær, men har derudover bl.a. sunget i Londons Queen Elisabeth Hall, Berwaldhallen i Stockholm og Operahuset i Sydney. Koncerten er gratis for museets gæster.

Kl. 15.00-18.00: Live musik på Skagen Bryghus med ”La Orchestra” (Rock & Countryrock).

Kl. 16.30: Balletbio i Skagen Bio fra Opernhaus Zürich: ”Nøddeknækkeren og musekongen”. Billetbestilling på www.skagenbio.dk eller Skagens Bibliotek tlf. 98 45 92 00 i bibliotekets betjente åbningstid eller en time før en forestilling begynder: tlf. 81 11 60 12.

Kl. 17.00: Gasterne og Kor for sjov synger julen ind i Foyeren i Kulturhus Kappelborg. Kor for Sjov & Gasterne har atter slået sig sammen, og inviterer alle inden for til en hyggelig eftermiddag i Foyeren. Repertoiret er bredt og afvekslende under temaet Jul, så der er rig mulighed for at komme i den helt rigtige julestemning. Der er fri entré, og alle er meget velkomne til endnu en hyggelig stund i musikalsk selskab! Øl, vin og vand kan købes. Dør og bar åbner kl. 16.30. Varighed: ca. 90 min. Arr.: Musikskolen i Fr. Havn Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...