Yderligere information om ugens arrangementer kan ses på www.skagen.dk

Onsdag d. 31. oktober

Kl. 10.00-17.00: Skagen er et enestående sted for trækfugle fra hele verden. Besøg det nye fugleoplevelses-center Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle hvor du kan tage på en virtuel oplevelsesrejse og opleve de mange spændende trækfugle, der hvert år gæster Skagen og Grenen området. Glæd dig til en spændende oplevelse!

Kl. 13.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus.

Kl. 13.00-13.30: Månedens historie på Kystmuseet Skagen - "Den mørkeste tid i Skagens historie".

Kl. 13.00: Onsdagsbridge i Virkelyst. Tilmelding inden kl. 11.00 på dagen til Grethe Christensen - tlf. 98 44 12 50 el. 21 69 81 91.

Kl. 17.00: Aftensang i Skagen Kirke - musik, sang og refleksion. Alle er velkomne.

Kl. 19.30: Skagen Bio viser filmen "Te med damerne".

Torsdag d. 1. november

Kl. 14.00: Månedens billede på Skagens Museum om "Ragelse på et bord" fra 1962 af Poul Winther. Museumsinspektør Mette Harbo Lehmann fortæller om værket.

Kl. 14.00-16.00: "Kaffe & fotografier" - Kom og giv dit besyv med, når der bliver kigget på billedmateriale i Tinghuset. Der er masser af fotografier, hvor man mangler oplysninger om tid, sted, personnavn og hvad der ellers kan gemme sig af informationer i et fotografi. Der vil være kaffe på kanden og røverhistorier i luften, når man samles om det gamle byrådsbord i Tinghusets rådstue. Man kan komme og gå, som det passer en - og alle er velkomne.

Kl. 19.00: Bankospil i Klitrosen, Markvej 121, Skagen. Alle er velkomne.

Kl. 19.30: Skagen Bio viser filmen "The Wife".

Fredag d. 2. november

Kl. 13.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus.

Kl. 14.00: Temaomvisning på Skagens Museum - "Fiskere og kunstnere". Skagensmalerne var inspireret af Skagens særlige natur, det vilde hav og den lokale fiskerbefolkning. Temaomvisningen ser blandt andet på de dramatiske og heroiske skildringer af fiskerne samt de mere fredsommelige malerier af livet i Skagen i slutningen af 1800-tallet.

Kl. 16.00-18.15: Live musik på Skagen Bryghus med "Mads Toghøj" (musik fra hjertet).

Kl. 20.59: J-dag med Live musik på Jakobs Café med "Torben Noe Trio" - de største hits fra de største bands.

Lørdag d. 3. november

Kl. 11.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus.

Kl. 12.00: "Intro til Anchers Hus" - Anna og Michael Ancher er to af de absolutte nøglefigurer i kunstnerkolonien på Skagen. På denne omvisning får du en introduktion til deres liv og værk samtidig med at vi bevæger os rundt i de rum de levede i.

Kl. 15.00-18.00: Live musik på Skagen Bryghus med "GunSlingers" (Rock´n Roll - Nicki Jack).

Kl. 16.30: "Øl og Blues" på Color Hotel Skagen. Er du til gode øl, dejlig mad og blues? Skagen Bryghus’ ølambassadør besøger endnu engang Color Hotel Skagen. Fra kl. 16.30 - ca. 18.00 kan du høre hvordan Skagen Bryghus blev til og hvordan øllet bliver brygget. Der skal naturligvis også smages på det gode øl, så glæd dig til en ølsmagning på 6 forskellige Skagen øl. Derefter har kokkene har leget med både det gode øl og maden i køkkenet og har sammensat en 3-retters spændende ølmiddag. Fra ca. kl. 21.30 er der livemusik i form af god blues i bar og lounge. Musikken leveres af Knud-Erik Thrane på piano, og Jeppe Lindby synger samt spiller guitar og mundharpe. Sammen spiller de skønne fortolkninger af velkendte bluessange.

Kl. 20.00: Koncert med Marianne Mortensen og Michael Vesterskov i Kulturhus Kappelborg.

Søndag d. 4. november

Kl. 10.00: Travetur med Sund By med start fra Skagen Sportscenter (Badmintonhallen). Naturen er lige uden for døren og til fri afbenyttelse 24 timer i døgnet. Er du til en rask tur langs stranden i blæsevejr? Eller til en stille tur i plantagen? Det vil give dig nye oplevelser og nogen at snakke med undervejs. Du møder bare op på det angivne mødested.

Kl. 11.00: "Intro til samlingen" - Omvisningen giver en generel introduktion til en af Danmarks kendteste kunstnerkolonier, som opstod i Skagen i slutningen af 1800-tallet. Kom og hør nærmere om skagensmalerne, deres værker og museets spændende historie. Få svar på, hvorfor malerne kom til Skagen, hvilke motiver de var optaget af og hvordan de malede. Få også forklaringen på hvorfor familien Brøndum gennem flere generationer fik afgørende indflydelse for kunstnernes arbejde og museets etablering. På vej rundt i museets sale fortælles om flere udvalgte hovedværker fra museets store samling.

Kl. 13.30: Skagen Bio viser filmen " SMALLFOOT".

Kl. 14.00: "Løvfaldstur" på Hjertestien i Skagen. Mødested: Sundhedscentret, Hans Baghs Vej 23. Arr.: Hjerteforeningen.

Kl. 16.00: Skagen Bio viser filmen "The Wife".

Mandag d. 5. november

Kl. 10.00: Gigtforeningen har stavgang fra Træningscenteret på Hans Baghsvej.

Kl. 13.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus.

Kl. 13.30-15.00: "Alle mand til årerne!"- Strandingsberetninger på Kystmuseet Skagen. Dette arrangement giver et grundigt indblik i redningsvæsnets tidligste historie og i redningsmændenes og deres familiers livsvilkår. Deltagerne får indblik i redningsbådens særlige indretning og mandskabets arbejde ombord. Eftermiddagen sluttes af med en hjemmelavet bjesk, kaffe og en dramatisk strandingsberetning - denne dag om "Maréchal Pelissier".

Kl. 14.00-16.00: Oplev Østerby - Snyd ikke dig selv for at gå med på byvandring i Skagens gamle kvarter Østerby. Startsted: Fiskerstatuen på havnen. Slutsted: Brøndums Hotel.

Kl. 19.00: Krimidronning Sara Blædel fortæller i Kulturhus Kappelborg om hendes forfatterskab, som en af Danmarks førende krimiforfattere med udgivelse i 33 lande. Sara Blædel er for tiden aktuel med triologien om bedemandsdatteren Ilka.

Kl. 19.00: Højskoleaften i Ålbæk Kulturhus med Lasse og Astrid.

Tirsdag d. 6. november

Kl. 19.00: "Hvorfor Ældes vi?"- foredrag i Biografsalen i Kulturhus Kappelborg livestreamet direkte fra Aarhus Universitet. Forelæsere: Lektor i aldringens molekylærbiologi Tinna V. Stevnsner og lektor i biogerontologi Suresh Rattan, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet. Sprog: Dansk og letforståeligt engelsk. Alle illustrationer og tekster vil være på dansk. Giver den nyeste molekylære forskning i aldring os koden til et langt og sundt liv? Måske. Hør om de mekanismer, der bestemmer, at vi ældes, hvorfor vi ældes samt, hvordan vi sikrer os en alderdom med god livskvalitet. Foredraget er gratis men billetter skal bestilles på www.kappelborgskagen.dk ARR.: Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Skagen Bio.

Onsdag d. 7. november

Kl. 13.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus. Pris Kr. 150,- pr. pers. inkl. smagsprøver. Tilmelding på tlf. 98 45 00 50 - www.skagenbryghus.dk.

Kl. 13.00-13.30: Månedens historie på Kystmuseet Skagen: "Den tilsandede Kirke/Sct. Laurentii kirke".

Kl. 13.00: Onsdagsbridge i Virkelyst. Tilmelding inden kl. 11.00 på dagen til Grethe Christensen - tlf. 98 44 12 50 el. 21 69 81 91.

Kl. 15.00: Eftermiddagsmøde i Skagen Sognehus, Kirkevej 7A. "Kunst skal ses- det ligger i sagens natur" v/ Ane Bjerg Thomsen. Udstillingen "So long - fra kælder til nye samlinger" på Skagens Museum giver publikum en chance for at se værker, som i årevis har samlet støv i vores magasin. De var gemt bort, ikke fordi Ane Bjerg Thomsen fortæller om tankerne bag udstillingen og om processen med at udvælge og udskille værker fra samlingen. Tilmelding til Sognehuset senest tirsdag den 6. november kl. 12.00 på tlf. 98 44 26 44.

Kl. 19.30: Skagen Bio viser filmen "The Wife".

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...