Antenneforening har udfordringer efter omlægning

AALBÆK: Aalbæk Bugt Antenneforening, der forsyner medlemmer med TV, radio, internet m.m., har været udfordret i forbindelse med omlægningen af kanaler.

I den forbindelse har vi taget en snak med Mogens Brun, formand for antenneforeningen og Peter E. Nielsen, Expert, som er servicepartner.

Vi har haft kanalomlægning for at give bedre billedkvalitet. Det har givet udfordringer, men det har været ude af vores hænder i foreningen, siger Peter E. Nielsen. Det er fiberforbindelsen i Sønderjylland og på Sjælland, der skulle lægges om og her har udbyderen haft problemer.

Det har desværre givet vores brugere flimmer på TV og nogle kortvarige afbrydelser. Det har været ærgerligt og rigtigt træls.

- Men vi bliver nødt til at accepterer, at der er en indkøringsperiode. Det skulle gerne munde ud i at vi får en af de bedste billedkvaliteter i hele Danmark, fortæller Peter E. Nielsen.

Mogens Brun fortæller at antenneforeningen tilbyder et bredt spektre af ydelser. Foruden de mange tv-kanaler, tilbydes internet med op til 300 Mbit/s. Fastnettelefoni og mobil telefoni, som kan kobles op i en samlet pakke.

Der er lagt radiostationer ind i TV-pakken med DAB-kanaler, som en af de få i Danmark, hvor andre udbyder på markedet har slettet dem. Desuden er der lagt en lang række radiokanaler til dem der stadig har en gl. dags FMradio.

Antenneforeningen, der har eksisteret i over 40 år, har i samarbejde med Expert oprettet en Hotline-service til TV og internet. Her kan man få hjælp alle ugens dage.

Der er gratis web-tv med Playmaker til alle internetkunder. Det betyder, at man kan tage sit web-tv med evt. med på rejse og se sine tv-kanaler der.

Hvad fremtiden byder på fortalte Mogens Brun lidt om.

- Vi går med tanker på at udvikle Playmaker i samarbejde med Canal Digital. Der vil komme en app på Apple og Android, hvor man kan koble sig ind. Derefter arbejder vi med at få en filmkanal lagt ind. Det vil blive en gratis kanal med både film og serier. Vi regner med, at der går et par år inden den er oppe at køre.

Derudover har vi nogle geografiske områder, som er meget dyre at kabellægge. Det er vest for Aalbæk, men vi har fundet en løsning, der er økonomisk overskuelig. Der arbejdes på luftbåret internet, der kan række 20 – 30 km ud fra vores antenne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...