KOMMUNEN: Der er stor forskel på, hvor mange penge de nordjyske kommuner bruger på at lappe huller i vejene, bygge eller renovere skoler, plejehjem og sportshaller.

I Vesthimmerland og Thisted har kommunerne de sidste tre år i gennemsnit brugt henholdsvis godt 3.000 kr. og godt 2.900 kr. pr. indbygger om året på ny asfalt, renovering af ældre bygninger eller nybyggeri.

Brønderslev og Frederikshavn er derimod de kommuner i Nordjylland, som har investeret mindst med godt 1.200 kr. pr. indbygger.

Det viser en ny analyse fra DI Dansk Byggeri, der tager udgangspunkt i kommunernes investeringer i byggeri og anlæg i perioden 2017 til 2019.

- Hvor meget en kommune investerer er selvfølgelig afhængig af både den politiske vilje, men også om der er penge i kommunekassen.

- Der er også kommuner, som gennem tiden har været gode til at vedligeholde, og det er alt andet lige billigere på den lange bane end først at gøre noget, når det regner ned gennem taget, eller der er store huller i asfalten, siger Michael Jørgensen, formand for DI Dansk Byggeri Nordjylland.

Og det er helt givet en rigtig analyse.

Men det er ikke uden grund af det gamle mundheld - det er dyrt at være fattig - stadig har sin gang på jord.

Omvendt er Frederikshavn Kommune netop nu i gang med at etablere en ny børnehave - og har sat asfalt på budgettet for 2021 - og det er lykkedes efter en række benhårde spareår.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...